Detalji akcije "Tokio" na Jahorini: Osim novca i narkotika oduzeta i vozila

Jasmina Salopek
Detalji akcije "Tokio" na Jahorini: Osim novca i narkotika oduzeta i vozila

BANjALUKA – Policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske u nastavku akcije "Tokio" oduzeli su nekoliko vozila i to "golf 7", "polo", "audi", "ford fokus" i "škodu oktaviju".

Iz MUP-a Srpske u ponedjeljak su saopštili da je policija, pod nadzorom Tužilaštva BiH na području Istočnog Sarajeva obavila pretrese lokacija koje je koristio Mladen Samardžija (33), jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca.

- Tom prilikom pronađeno i privremeno oduzet novac u iznosu 3.300 evra i 1.800 KM, šest mobilnih telefona, tri pištolja, 189 komada municije različitog kalibra, rokovnici sa evidencijama i zabilješkama za koje se sumnja da se odnose na prodaju opojne droge, dva skupocjena ručna sata, bankovne kartice i smeđa biljna materija koja asocira na opojnu drogu hašiš bruto mase 12 grama – saopštili su iz  MUP-a.

Dodali su da istraga trajala duži vremenski period, te se sprovodi pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Samardžija je član je kriminalne grupe koju terete da je u proteklom periodu preprodala više od 40 kilograma narkotika, a hapšen je i prošle godine  na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Tada je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo. Takođe, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Prema nepotvrđenim informacijama, nakon hapšenja Samardžije, privedena je Tijana Tegeletija, bivša supruga nekadašnjeg predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta BiH Milana Tegletije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana