Pala još dva policajca zbog pljačke migranata

N.T.
Pala još dva policajca zbog pljačke migranata

BANjALUKA - Policajci Đ.S i D.S. iz Banjaluke uhapšeni su i ispitani zbog sumnje da su zajedno sa radnim kolegama Bojanom Stankovićem (24) i Milošem Bajićem (23) opljačkali četiri migranta i oteli im 700 evra.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da Đ.S. i D.S. terete za razbojništvo.

- Dva policijska službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske - PU Banjaluka Đ.S. i D.S. oba iz Banjaluke uhapšeni su  zbog postojanja osnova sumnje da su dana 7. novembra 2022. godine oko 23 časa zajedno sa policijskim službenicima M.B. i B.S. počinili krivično djelo razbojništvo  na štetu četiri strana državljanina - saopšteno je iz PU Banjaluka.

Dodaje se da s obzirom na to da se radi o policijskim službenicima osumnjičeni  će biti suspendovani iz MUP- a RS i protiv njih će biti pokrenut unutrašnji postupak.

- Po nalogu postupajućeg tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka lica Đ.S. i D.S. su  nakon zvršene kriminalističke obrade puštena na slobodu, a protiv istih će nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu - navodi se u saopštenju.

Stankoviću i Bajiću ranije je na prijedlog Okružnog tužilaštva Okružni sud u Banjaluci odredio pritvor.

Kako je ranije saopštilo Tužilaštvo njima se na teret stavlja  da su prilikom vršenja službene dužnosti 7. novembra oko 23.00 časova, na autobuskoj stanici u ulici Braće Podgornika, u Banjaluci, iz bašte UO „Soledar" izveli grupu od oko 15 migranata, nakon čega su četiri  migranta izdvojili iz grupe, odveli u pravcu željezničke stanice.  Tom prilikom su zajedno sa dva NN lica, od kojih je jedno NN lice bilo naoružano automatskom puškom, oštećene pretresli i od istih oduzeli i prisvojili novac u iznosu od oko 700  evra.

Ranije saopšteno da će Stanković i Bajić biti udaljeni sa radnog mjesta te će protiv njih biti pokrenut disciplinski postupak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana