"Otključavanje" telefona policajca šokiralo hrvatsku javnost

24sata/Indeks
"Otključavanje" telefona policajca šokiralo hrvatsku javnost

GOSPIĆ - Potvrđena je optužnica protiv ličkog policajca (37) kojeg terete da je godinu dana na svom mobilnom telefonu prikupljao dječiju pornografiju, a spisak je na vještačenju. Ukinut mu je istražni zatvor i zamijenjen preventivnim mjerama, pišu 24sata.

Osim toga, protiv spomenutog policajca vodi se još jedna istraga. On i njegov 50-godišnji kolega osumnjičeni su da su 29. avgusta prošle godine na području Gospića u privatnom vozilu silovali 33-godišnju Zagrepčanku.

Obojici je nakon hapšenja određen istražni zatvor, a na slobodu su pušteni nakon što su ispitani svi svjedoci. Žena je tada od Županijskog državnog tužilaštva i Županijskog suda u Karlovcu tražila zabranu približavanja i zabranu uspostavljanja kontakta, ali odbili su je. 

"Bojim se izaći iz stana. U strahu sam da bih mogla sresti ih negdje na ulici. Zbog tog straha nigdje ne izlazim sama, nisam se usudila otići ni do dućana i osjećam se kao talac u vlastitom domu", rekla je 33-godišnjakinja.

Dok su policajci bili u istražnom zatvoru, kolege su na mobilnom telefonu mlađeg osumnjičenog pronašli pedofilski sadržaj, prenosi "Indeks".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana