Jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca uhapšen na Jahorini

N. T.
Ustupljena fotografija
Jedan od najtraženijih evropskih bjegunaca uhapšen na Jahorini

ISTOČNO SARAJEVO - Mladen Samardžija (33), član kriminalnog klana, za kojim su tragale i vlasti Slovenije, uhapšen je danas na Jahorini, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Njemu su lisice na ruke juče stavili pripadnici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ) MUP-a Republike Srpske. Prema nezvaničnim informacijama, on je uhapšen zbog sumnje da je umiješan u šverc narkotika.

Samardžija se od avgusta ove godine nalazi na ažuriranoj listi bjegunaca Evropske unije i nalazi se među 50 najtraženijih.

Potjernica je objavljena na stranici www.eumostwanted.eu.

Kako je navedeno, vlasti Slovenije ga potražuju zbog izbjegavanja dolaska na sud pred kojim se protiv njega vodi postupak za organizovani kriminal i trgovinu narkoticima. Terete ga da je bio član međunarodne kriminalne grupe koja je djelovala u okviru veće međunarodne kriminalne organizacije iz Crne Gore. Pozivajući se na dokumente iz istrage slovenački mediji su navodili da je Samardžija važio za dobavljača heroina koji je u avgustu 2020. bio meta prikrivenih istražilaca slovenačke policije. Kako je objavljeno, tajni agenti su od Samardžijinih kurira kupovali heroin, a na kesicama su otkriveni i njegovi otisci prstiju.

Samardžija je hapšen i prošle godine na Palama kada mu je u vozilu pronađeno 58.400 evra u kešu i četiri mobilna telefona koji su zajedno sa automobilom privremeno oduzeti. Tada je pušten na slobodu jer ga od izručenja Sloveniji štiti dvojno državljanstvo. Takođe, Samardžija se u medijima pominjao i kao kum vođe "škaljarskog klana" Jovana Vukotića koji je ubijen u Turskoj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana