Jasmin Brkić iz Bugojna prijavljen tužilaštvu: Ljubavnicu prevario za 50.000 KM

Nebojša Tomašević
Jasmin Brkić iz Bugojna prijavljen tužilaštvu: Ljubavnicu prevario za 50.000 KM

DOBOJ - Jasmin Brkić (31) iz Bugojna osumnjičen je da je prevario svoju 20 godina stariju ljubavnicu za 50.000 maraka, kojoj je slagao da ima pravo na podsticaj jer je u proteklom ratu u BiH izgubila supruga, ali uz određenu nadoknadu, saznaje "Glas Srpske"

- Toj ženi sa kojom je bio u emotivnoj vezi lagao je da ima pravo na podsticaj koje dodjeljuje Ministarstvo za boračka pitanja FBiH, a zatim na ime toga izvlačio novac. To je činio od januara lani do septembra ove godine, a uzimao joj je po 100 do 500 KM. Govorio je da se radi o podsticaju i do 200.000 KM, ali da bi ga dobila mora da plati određenu dividendu - kazao je izvor blizak istrazi.

Pojasnio je da je Brkić, da bi mu prevara bila uvjerljivija, od svoje partnerke tražio da prikupi određenu dokumentaciju.

- Kada je to uradila, rekao joj je da će sve srediti, ali da treba da plati dividendu na ime podsticaja. Ona mu je povjerovala pa mu je dala novac. Nakon nekog vremena opet je tražio pare, a da bi vjerovala da će dobiti podsticaj, sa drugog telefona joj je slao poruke predstavljajući joj se kao radnici i visoki funkcioneri u FBiH - kazao je naš izvor.

Pojasnio je da je Brkić svojoj partnerki sa nepoznatog broja prvo poslao poruku u kojoj se predstavio kao sekretarica ministra za boračka pitanja FBiH Salka Bukvarevića.

- Napisao je da je sve sređeno za podsticaj, ali da treba još para za dividendu. Nakon poruka Brkić je odlazio kod žene i kada bi mu ona rekla za poruke, on je od nje uzimao novac i rekao da će za nju platiti i sve srediti - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Prema njegovim riječima, kako je vrijeme odmicalo prevarantu su porasli apetiti pa je s drugog broja telefona poslao poruku partnerki u kojoj se predstavio kao ministar Bukvarević.

- U porukama je kazao da je sve sređeno, ali da treba opet da plati dividendu. Brkić je nakon toga odlazio kod nje i preuzimao novac da u njeno ime plati. Osim telefonskih, on je partnerki slao i i-mejl poruke u kojima se predstavljao kao guverner Centralne banke BiH Senad Softić, te je ubjeđivao da će dobiti podsticaj, ali mora da nastavi da plaća dividendu - rekao je izvor "Glasa Srpske".

Policijska uprava Doboj, navodeći inicijale, saopštila je da su protiv Brkića podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Doboj kojim ga terete za prevaru.

- Postoji sumnja da je J. B. od januara 2019. do sredine septembra ove godine iskoristio emotivnu vezu sa oštećenom da bi je prevario. Lažno joj je predstavljao da ima pravo na podsticaj od jednog ministarstva, jer joj je poginuo član domaćinstva u prethodnom Odbrambeno-otadžbinskom ratu. Obmanjivao ju je i navodio da mu daje novac da u njeno ime plati dividendu za dobijanje podsticaja. Na taj način je prevario za 50.000 KM - navedeno je u policijskom saopštenju.

Posuđivala novac

Žrtva prevare Jasmina Brkića je od poznanika i na druge načine pozajmljivala novac da bi ga dala njemu na ime navodne dividende za dobijanje podsticaja.

- Vjerovala mu je pa se nadala da će dobiti podsticaj i vratiti svoje uložene pare. Takođe mu je na kraju dala svoju bankovnu karticu da u ime nje plaća dividendu. Tek nakon više od godine je shvatila da je prevarena - rekao je izvor blizak istrazi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana