Izrezane gume na automobilu vlasnika portala Hercegovina. info

GS
Izrezane gume na automobilu vlasnika portala Hercegovina. info

MOSTAR - U mostarskom naselju Bijeli Brijeg noćas su ponovo nožem izrezane gume na privatnom automobilu Marija Ćosića, vlasnika portala Hercegovina.info.

"Na drugim automobilima u okruženju nije bilo štete, što govori da se ovdje radi o jasnim porukama vlasnicima i redakciji", prenosi ovaj portal.

O svemu je obaviještena policija, koja je obavila uviđa.

Prethodni napad na imovinu vlasnika portala dogodilo se 10. januara ove godine, kada su takođe na istom vozilu izrezane sve četiri gume.

O ovon napadu oglasio se Udruženje Umbrella, koje okuplja 13 istraživačkih nezavisnih medija.

"Osuđujemo napad na redakciju portala Hercegovina.info, te zahtijevamo od MUP-a, Tužilaštva i Suda Hercegovačko-neretvanske županije, da hitno istraže i sankcionišu slučajeve zastrašivanja vlasnika ovog portala, ali i  cijele redakcije. Jasno je da atmosfera nekažnjivosti napada na novinare, nedovoljna efikasnost i posvećenost pravosuđa u procesuiranju prijetnji i napada na novinare, te neadekvatne kazne za počinioce ohrabruju napadače na novinare i šalju poruku javnosti da je to prihvatljiv način ponašanja. Pozivamo istražne organe, tužilaštva i sudove u BIH da prihvate dio odgovornosti za stvorenu atmosferu i percepciju da je dozvoljeno udariti, vrijeđati i prijetiti novinarima, te da ovakve postupke sankcionišu po hitnom postupku", navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana