Izrečeno 212.000 KM kazni

Srna
Foto: Ilustracija

BANjALUKA- Republički i inspektori jedinica lokalne samouprave su protekle sedmice obavili 5.515 kontrola poštovanja preventivnih mjera zaštite od epidemije virusa korona i utvrdili prekršaj u 141 slučaju, za šta su izrekli 212.000 KM kazni.

Za 12 objekta izrečena je mjera privremene zabrane rada.

Najveći broj, 44 prekršaja, evidentiran je na području regije Banjaluka.

„Analizirajući podatke Instituta za javno zdravstvo o licima pozitivnim na virus prema njihovim prebivalištima, kao i one o neurednim inspekcijskim kontrolama, očigledno je da sredine u kojima je evidentirano veće kršenje mjera bilježe i povećanje broja zaraženih“, saopšteno je iz Inspektorata.

Iz ove institucije poručuju da nadležni inspektori, u skladu sa mjerama Republičkog štaba za vanredne situacije, ostaju usmjereni ka pojačanoj kontroli objekata kojima je dozvoljen rad.

„Razumijemo da je poslovnim subjektima poslovanje otežano i da su u finansijskom smislu u zaista izazovnoj situaciji, ali naša realnost nam ne dozvoljava da se drugačije ponašamo“, navode iz Inspektorata i apeluju na građane da ostanu dosljedni u poštovanju mjera i pokažu odgovornost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana