Iz kasarne u Pazariću ukradeno 25 pištolja

GS
Iz kasarne u Pazariću ukradeno 25 pištolja

SARAJEVO- Iz kasarne u Pazariću kod Sarajeva juče je ukradeno 25 pištolja, saznaje portal Kliks.

Zamjenik ministra odbrane BiH Mirko Okolić rekao je da je iz vojnog objekta u Pazariću kod Sarajeva nestao određeni broj pištolja i signalnih pištolja, te istakao da će istragom biti utvrđeno kako je do toga došlo.

- Kako je do toga došlo, utvrdiće nadležne policijske strukture. Na uviđaju su juče bili i pripadnici Vojne policije, Agencije za istrage i zaštitu (SIPA( i drugih nadležnih policijskih tijela - rekao je Okolić Srni i dodao da će nakon obrade biti poznato više detalja.

Na pitanje da li je pištolje i signalne pištolje ukrao neko iz vojnog objekta u Pazariću ili neko drugi, Okolić je rekao da će to biti utvrđeno istragom.

- Za sada nema zvaničnih podataka, ali ima različitih indicija. Teško je povjerovati da je neko spolja sve to mogao organizovati - rekao je Okolić.

On je podsjetio da je posljednja krađa naoružanja zabilježena 2017. godine.

Ministarstvo odbrane BiH saopštilo je da je u Centru Oružanih snaga BiH za osnovnu obuku u Pazariću kod Sarajeva juče uočeno oštećenje bezbjednosne plombe na ulazu u skladište oružja i utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja.

Pripadnici Vojne policije Oružanih snaga izašli su na lice mjesta, a o jučerašnjem slučaju obaviješten je nadležni organ unutrašnjih poslova, Tužilaštvo BiH, po čijem nalogu je angažovana i SIPA.

- Obavljeno  je vanredno inventurisanje tokom kojeg je utvrđeno da nedostaje određena količina kratkog naoružanja - dodaje se u saopštenju.

Iz Ministarstva je najavljeno da će o rezultatima istrage kojom rukovodi postupajući tužilac blagovremeno informisati javnost.

Agencija za istrage i zaštitu (SIPA) izvršila je, prema naredbi Tužilaštva BiH, uviđaj u kasarni Oružanih snaga BiH u Pazariću, rečeno je Srni u Agenciji.

Portparol SIPA Luka Miladinović rekao je da je uviđaj izvršen juče i da je istraga u toku, zbog čega iz ove agencije ne mogu davati više informacija.

Naoružanje i streljivo ukradeno je i 2017. iz skladišta kasarne u Bileći. Tada je ukradeno šest pištolja "makarov" i tri okvira s mecima za to oružje te osam pištolja "APi M84", osam malih i isto toliko velikih okvira za isto oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana