Italijani traže osumnjičenog za pljačke luksuznih kuća, povezuju ga sa Beogradom i Sarajevom

GS
Italijani traže osumnjičenog za pljačke luksuznih kuća, povezuju ga sa Beogradom i Sarajevom

RIM - U toku je velika potraga za muškarcem optuženim za neke od najvećih provala i pljački u Italiji, a vjeruje se da se osumnjičeni skriva u Beogradu, dok ga dokumenti povezuju i sa Sarajevom.

Osumnjičeni za provalu u luksuzne kuće tri poznate ličnosti u decembru 2019. godine Alfredo Lindli se navodno krije u Beogradu, prenosi Kliks.

Ovaj 40-godišnji državljanin Perua ima krivični dosije u Italiji zbog prevara pod višestrukim identitetima još od 1995. godine, a u protekloj deceniji je koristio najmanje 19 lažnih imena, među kojima su Daniel Vuković, Ljubomir Romanov, Ljubomir Radosavljević.

Navodi se da je Lindli vodio niz provala u luksuzne kuće poznatih ličnosti u decembru 2019. među kojima je i kuća nasljednice vlasnika F1  Bernija Eklstona Tamare Eklston. Italijanske vlasti takođe optužuju Lindlija za upad u kuću Patrika Viere koji je trenutni menadžer 2009. godine.

Dokumenti do kojih je došao BBC otkrivaju da ovi identiteti imaju veze sa raznim evropskim gradovima, uključujući Beograd, Sarajevo, Milano i Zagreb.

Pod imenom Ljubomir Romanov, Lindi se pojavio pred sudom u Beogradu 27. avgusta suočen sa izručenjem Velikoj Britaniji. Slučaj je pokrenulo Odjeljenje za organizovani kriminal Republike Srbije. Međutim, srpske vlasti su odbile ekstradiciju i vjeruje se da je Lindli još uvijek u Beogradu. Naveden je kao suvlasnik građevinske firme u centru grada, a njegova kućna adresa je u Obrenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana