Istraga ubistva vođe navijača FK "Željezničara": Uhapšeni Jašarević priznao da je pucao

Nebojša Tomašević
Istraga ubistva vođe navijača FK "Željezničara": Uhapšeni Jašarević priznao da je pucao

SARAJEVO - Amel Jašarević (30) priznao je da je pucao u nedjelju na Pofalićima kada je je ubijen Mehmed Ramić (25), a policija u ovom slučaju traga još i za Adelom Kabašem (30) koji se može dovesti u vezu ubistvom, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Prema policijskom saopštenju zločin se desio u nedjelju oko 21.15 časova na raskrsnici sarajevskih ulica Hamdije Čemerlića i Zmaja od Bosne. Jašarević je po dolasku policije zatečen na licu mjesta i uhapšen, a policija je istragom došla do saznanja da se sa ovim slučajem može povezati i Kabaš koji još nije nađen.

Jašarevićev branilac Omar Mehmedbašić kazao je da je njegov klijent priznao da je pucao i da je sam pozvao policiju.

- Branim ga deset godina i nikada nije bježao od odgovornosti. Priznao je da je pucao, a o detaljima i motivima nisam upoznat - rekao je Mehmedbašić.

Izvor blizak istrati je rekao da je kod osumnjičenog Jašarevića pronađen barut na rukama metodom uzimanja parafinske rukavice.

Nezvanično saznajemo da je žrtva kod sebe imala oružje i da se pretpostavlja da su Jašarevič i Kabaš to vidjeli pa zapucali.

Motiv zločina još nije poznat, a navodno su se Ramić i Jašarević protekle sedmice posvađali. Postoje dvije verzije ubistva.

- Prema jednoj incident je započeo na Pofalićima, i nakon kraće jurnjave vozilima, Jašarević je u "goplfom" sustigao Ramića koji je vozio "pežo" i i ispalio više hitaca kroz suvozačevo staklo na njega. Ramić je gođen sa četiri hica u gornji dio tijela. Prema drugoj verziji, Ramića su jurila dva vozila. U jednom je bio Jašarević, a u drugom dvije osobe koje su takođe pucale na Ramića. Prema ovoj verziji, Jašarević je ostao na mjestu zločina i zaštitio prijatelje preuzevši odgovornost za ubistvo - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopšili su da im je u nedjelju uveče prijavljeno da je iz vozila u porketu pucano u pravcu drugog automobila i da ima povrijeđenih.

- Izlaskom na lice mjesta utvrđeno je da je stradalo lice M.R. iz Sarajeva. Zbog toh gločina uhapšen je A. J. dok se traga za A. K. (30) koji se dovodi u vezu sa tim - rekli su u policiji ne navodeći detalje.

Ubijeni Ramić bio je navijač FK "Želježničar" i vođa "Manijaka", a  od njega su se na društvenim mrežama oprostili brojni prijatelji i navijači pomenutog kluba.

DOSIJE

Osumnjičeni Amel Jašarević od ranije je poznat policiji po krivičnim djelima, a hapšen je zbog droge kao i zbog paljevine automobila na Dobrinji u martu 2019. 

Osumnjičeni Adel Kabaš, za kojim se traga zbog ovog zločina, takođe je hapšen zbog raznih krivičnih djela. On je svojevremeno promijenio prezime. 

Ranije se zvao Adel Murtović, zvani Dasta. Pod tim imenom je i privođen zbog serije obračuna koji su se prije 10 godina odigrali u sarajevskom naselju Pofalići ispred kafića "Mjuzik".


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana