Istraga ubistva u Prijedoru: Pomagači u pritvoru, za ubicom i dalje tragaju

Nevena Reljić
Istraga ubistva u Prijedoru: Pomagači u pritvoru, za ubicom i dalje tragaju

PRIJEDOR - Okružni sud u Prijedoru odredio je jednomjesečni pritvor Bojanu Savanoviću i Gojku Šobotu, koji su osumnjičeni za pomaganje u teškom ubistvu Mihajla Stupara (47), zvanog Šmit, saznaje "Glas Srpske".

Naš izvor dodaje da su osumnjičeni  i da su pomogli osumnjičenom za ovo ubistvo Marku Momiću da pobjegne iz Prijedora.

Sud je saopštio, navodeći incijale osumnjičenih da je razlog za određivanje pritvora bojazan da će osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze ili uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače.

Teško ubistvo počinjeno je 11. februara, a tijelo Stupara pronađeno je u naselju Raškovac sa višestrukim povredama.

Policijska uprava Prijedor je dan kasnije saopštila da traga za Markom Momićem iz ovog grada zbog postojanja osnovane sumnje da je ubio Stupara, objavila njegovu fotografiju, te pozvala građane da obavijeste najbližu policijsku stanicu ili pozovu servisni broj 122 ako imaju saznanja o osumnjičenom.

Policijska uprava Prijedor saopštila je da je Momić osumnjičen za teško ubistvo, a u okviru istrage privedeno je dete ljudi i izvršeno više pretresa na više lokacija.

Momić je policiji od ranije poznat po teškim krivičnim djelima.

Policija je pronašla automobil kojim je pregažen Stupar, dok su na mjestu ubistva pored rijeke Sane pronađeni dijelovi bejzbol palice kojom je Stupar pretučen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana