Incident u sudu: Ajša Ramić ponovo uhapšena

GS
Incident u sudu: Ajša Ramić ponovo uhapšena

SARAJEVO - Visočanka Ajša Ramić ponovo je završila u policiji, a ovoga puta je, kako je potvrđeno, privođena zbog verbalnog napada na sudskog policajca u Opštinskom sudu u Visokom.

Portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona Samir Valentić potvrdio je da je A. R. uhapšena u utorak.

– Dana 15. oktobra, u 11.30 sati, u prostorijama Opštinskog suda u Visokom, od strane R. A. (31) iz Visokog počinjeno je krivično d‌jelo ugrožavanje sigurnosti, prema službeniku sudske policije. Lice R. A. je sprovedeno u prostorije Policijske stanice Visoko gd‌je je lišeno slobode i zadržano u prostorijama za zadržavanje, nakon čega je nad istim zavedena kriminalistička obrada uz upoznavanje dežurnog tužioca, kazao je za „Avaz“ Valentić.

Nezvanično se saznaje da je Ramić nakon kriminalističke obrade otpuštena iz policijskih prostorija.

Ranije privođena Ajša Ramić došla je u žižu javnosti nakon privođenja s Naidom Mehanović u sklopu akcije “Tin“.

Mehanović i Ramić se povezuju s navodnim podvođenjem d‌jevojke iz Mostara u jednom stanu u Sarajevu. Ramić i Mehanović su puštene iz pritvora pod mjerama zabrane i još se vodi istraga u ovim predmetu.

Pobjegla od partnera Ajša Ramić se ove godine javila zbog prijetnji njenog vanbračnog partnera i nasilja koje je provodio nad njom. Tada je izjavila za „Avaz“ da se zatekla u stanu kod Naide jer je pobjegla od partnera koji joj je tada slomio nos.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana