I hrvatska policija u potrazi za djevojčicom Dankom Ilić

Srna
Foto: Ilustracija

ZAGREB - Hrtvatsko Ministarstvo unutrašnjih poslova uključilo se u potragu za nestalom djevojčicom iz Srbije Dankom Ilić te objavilo da na njihove brojeve telefona mogu javiti svi koji imaju bilo kakvu informaciju nestaloj djevojčici.

Djevojčica Danka Ilić nestala je u naselju Banjsko Polje u Boru u Srbiji u utorak, 26. marta. Ako imate bilo kakve informacije o njenom nestanku, možete ih dojaviti i hrvatskoj policiji na brojeve telefona 01/3788-754 ili 192, saopštila je policija.

Djevojčica je visoka 85 centimetara. Ima smeđu kosu i oči. U trenutku nestanka na sebi je imala maslinastozelenu jaknu, ljubičaste hlače i crne teniskr. Ministarstvo unutrašnjih poslova Hrvatske pruža podršku Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije u potrazi za nestalom dvogodišnjom đevojčicom aktiviranjem njenog profila u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba.

Policija Srbije je 26. marta prvi put aktivirala sistem “Pronađi me” (Amber Alert). Sistem je namijenjen hitnom javnom informisanju u slučaju nestalih maloljetnika.

Austrijska policija saopštila je danas da je vrlo vjerovatno da je na snimku koji je 30. marta napravio srpski državljanin na tramvajskoj stanici u Beču, na kojem se vide dvije žene sa djevojčicom koja liči na nestalu Danku Ilić, nestala srpska djevojčica.

Policija traži da se po nalogu javnog tužioca objavi snimak, kako bi se svi oni koji poznaju žene sa snimka i mjesto na kojem se nalaze, odnosno gdje se nalazi dijete, hitno javili policiji.

“Informacije se mogu dati i bečkoj kriminalističkoj policiji na 01-31310-33800 ili u bilo kojoj policijskoj stanici”, piše u saopštenju.

U Srbiji se nastavlja istraga u vezi sa dvogodišnjom Dankom Ilić, koja je nestala u Banjskom Polju kod Bora 26. marta.

Specijalistički timovi MUP-a pretražili su okolinu kuće, tunel, podzemne kanale i šahte, šume ali nisu pronašli nikakve tragove koji bi ukazali na to da se đevojčica tu nalazila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana