Potvrđeno sedam i po godina zatvora za pokušaja ubistva poznanika

Nebojša Tomašević
Foto: Ilustracija

BRČKO - Osman Husejnović (34) pravosnažno je osuđen na sedam i po godina zatvora za pokušaj ubistva poznanika N. A. i neovlašteno držanje oružja.

Presudu je izrekao Apelacioni sud Brčko distrikta koji je odbio žalbu odbrane optuženog te je potvrdio prvostepenu presudu Osnovnog suda u Brčkom. Prema optužnici pokušaj ubistva desio se 10. marta 2021. godine, oko tri časa u naselju Prutače kod Brčkog, u neposrednoj blizini trgovačkog objekta "Omer prom".  Kako stoji u optužnici Husejnović je nakon kraće svađe iz pištolja, za koji nije imao ni dozvolu, pucao na N. A. u namjeri da ga liši života.

- Optuženi je na oštećenog, koji se tu dovezao i zaustavio automobilom, ispalio dva hica od kojih ga je jedan pogodio u predjelu stomaka nanijevši mu teške tjelesne povrede opasne po život. Nakon toga, Husejnović se automobilom udaljio u nepoznatom pravcu, dok je oštećeni N.A prevezen u brčanski medicinski centar - navodi se u optužnici.

Ističe se da su Husejnović i N.A. tog dana nastavili raspravu i konflikt koji je ranije započet u Brčkom.

Kako je saopšteno iz Tužilaštva Brčko distrikta osude za ranija krivična djela, Tužilaštvo protiv Husejnovića vodi i istragu za pokušaj ubistva supruge. Sumnjiče ga da je  4. juna ove godine u  naselju  Prutače pokušao ubiti  suprugu R. Š. ispred stana, gdje se skrivao izbjegavajući upućivanje u zatvor. Na teret mu stavljaju da je iz pištolja, kojeg je kao i ranije nelegalno posjedovao, pucao na suprugu u namjeri da je liši života.

- Napominjemo da se Osman Husejnović već nalazi na izdržavanju kazne zatvora od jedanaest mjeseci na koju je krajem prošle godine osuđen zbog neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga - navodi se u saopštenju Tužilaštva Brčko distrikta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana