Hjundai kupe potpuno uništen

Goran Obradović
Hjundai kupe potpuno uništen

Banjaluka - Automobil "hjundai kupe", vlasništvo Željke Vučkovac, izgorio je juče pola časa iza ponoći u banjalučkom naselju Krčmarice.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka rekli su da je požar prijavljen juče 25 minuta poslije ponoći i da tom prilikom nije bilo povrijeđenih, a prema prvim procjenama, šteta iznosi oko 5.000 maraka.

- Vatru su ugasili pripadnici Vatrogasne brigade Banjaluka. Juče u jutarnjim časovima obavljen je uviđaj, tokom kojeg je prikupljen određen broj dokaza koji će biti poslati na vještačenje - istakli su u CJB Banjaluka.

Oni su dodali da će uzrok požara biti utvrđen tek nakon što stignu svi rezultati vještačenja.

Prema nezvaničnim informacijama, policijski inspektori sumnjaju da su uzrok požara neispravne elektroinstalacije na automobilu.

Vlasnica automobila Željka Vučkovac rekla je da je samohrana majka troje maloljetne djece.

- Bila sam u kući kad sam primijetila požar na automobilu i odmah sam pozvala vatrogasce i policiju. Inspektori su tokom obavljanja uviđaja pominjali kablove i instalacije i sumnjaju da se automobil sam zapalio. Sa sigurnošću tvrdim da to nije istina - istakla je Željka Vučkovac.

Ona je dodala da je automobil prije dvadesetak dana bio na servisiranju, gdje je kompletno pregledan i utvrđeno je da je sve bilo ispravno.

- To vozilo sam kupila da bih mogla djecu da odvezem u školu i odem na posao. Ne vjerujem da se samo zapalilo - rekla je ona.

Prema njenim riječima, jedan od komšija kada je primijetio vatru, pogledao je kroz prozor i vidio nekog da trči niz ulicu.

- Ubrzo se poslije toga čulo kako se zatvaraju vrata automobila i kako odlazi. To sam rekla i inspektorima koji su obavljali uviđaj, ali oni uporno tvrde da su automobil zapalili kablovi. Zbog ovoga se plašim i za bezbjednost svoje djece - istakla je Željka.

Ona je rekla da sumnja na određenu osobu da je možda odgovorna za podmetanje požara.

Komšije

Komšije vlasnice automobila Željke Vučkovac ispričale da su da su ih u srijedu kasno uveče probudili galama i rotaciona svjetla u ulici.

- Kroz prozor sam vidjela da gori Željkin automobil. Mislila sam da se sam zapalio, jer ne vidim razlog zašto bi neko njoj zapalio vozilo. Kasnije sam čula da ona sumnja da je za požar možda odgovoran muškarac sa kojim je bila u vanbračnoj zajednici - rekla je komšinica koja nije željela da joj pominjemo ime.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana