Hicem iz pištolja ranio mladića

Goran Obradović
Hicem iz pištolja ranio mladića

Banjaluka - Braća Dino (21) i Deni Vekić (25) iz Banjaluke uhapšeni su zbog sumnje da su u petak pola časa poslije ponoći na zboru u Slatini kod Laktaša ranili Boru Savića (24) iz Slatine.

Poslije ranjavanja Savić je prevezen u Klinički centar u Banjaluci.

Prema riječima načelnika Klinike za ortopediju Vladimira Papića, pacijent je zadobio prostrelnu ranu mekih tkiva, bez oštećenja kosti potkoljenice.

- Pacijent nije životno ugrožen i njegovo trenutno zdravstveno stanje je stabilno - rekao je Papić.

Prema nezvaničnim informacijama, Dino Vekić je u crkvenom dvorištu iz pištolja ranio Savića, a potom je  sa bratom Denijem  pobjegao u nepoznatom pravcu. Uhapšeni su u petak oko deset časova u banjalučkom naselju Starčevica.

Mještani Slatine ispričali su  da je do sukoba i pucnjave došlo na zboru povodom Petrovdana.

- U četvrtak uveče u Slatini oko crkve bilo je nekoliko hiljada ljudi, a pod jednim šatorom  pjevao je i Baja Mali Knindža. Na tom mjestu   bilo je najviše ljudi. Malo poslije ponoći čuo sam da je neko ispalio nekoliko hitaca iz pištolja i svi su se  poslije toga  razišli kućama, jer je došla policija - ispričao je jedan od mještana.

U Centru javne bezbjednosti Banjaluka istakli su da su uhapšene dvije osobe odgovorne za pucnjavu i da je u toku kriminalistička obrada, a da zbog toga ne mogu da govore o uzroku zbog kojeg je došlo do sukoba.

Izvor blizak istrazi ispričao je da je do sukoba došlo kada su se braća Vekić pijani posvađala i potukla sa Savićem i njegovim društvom. Tom prilikom  Dino je otišao do vozila, uzeo pištolj i vratio se na zbor u crkveno dvorište i ranio Savića u nogu.

Po Slatini se prenosi nekoliko verzija kako je došlo do sukoba između Savića i braće Vekić.

Jedan od mještana rekao je da su Savić i njegovo društvo pripadnici Ravnogorskog pokreta i da su to veče nosili majice ovog pokreta.

- Bili su za jednim šankom u crkvenom dvorištu i njihove majice su zasmetale nekim mladićima za koje sam čuo da su Bošnjaci. Počeli su  su da se svađaju i guraju, a jedan od mladića otišao je do vozila,  vratio se i pucao u Savića. Sva sreća pa niko više nije povrijeđen, jer je metak mogao da se  odbije i pogodi nekog u toj gužvi - rekao je jedan od mještana.

Drugi su  naveli  da su i jedni i drugi bili pijani to veče i da su se posvađali zbog neke djevojke.

- To je bila obična pijanska svađa između mladića koji su se potom potukli, a jedan od njih je otišao do svog automobila i vratio se te sa leđa ispalio nekoliko hitaca prema Saviću i pogodio da  u nogu - rekao je ovaj mještanin.

On je dodao da Savića dugo poznaje  jer i on živi u Slatini, i da je riječ o dobrom momku, ali kada je pijan često  se potuče.

Roditelji

Milan i Gordana Savić, roditelji  Bore Savića, koji je ranjen u četvrtak na zboru u Slatini, ispričali su da ih je sin nazvao putem telefona iz bolnice u petak jedan čas poslije ponoći i rekao da je ranjen.

- Otišli smo kod njega u posjetu i rekao nam je da se njegov drug posvađao sa dvojicom mladića iz Banjaluke,  da su se  pogurali i da su oni mislili da se na tome završilo. Međutim, jedan od mladića  vratio se sa pištoljem i ispalio pet metaka u nogu mom sinu, od kojeg ga je samo jedan pogodio - rekla je Gordana.

Milan Savić je dodao da njegov sin jeste pripadnik Ravnogorskog pokreta i da tu nema ništa sporno, te da on može  da nosi majice kakve  želi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana