Hapšenje u Brodu: Lažnim novčanicama od 500 evra kupovao zlatne poluge

Nebojša Tomašević
Hapšenje u Brodu: Lažnim novčanicama od 500 evra kupovao zlatne poluge

BROD – Senad Hasović iz Novog Sarajeva u FBiH uhapšen je juče zbog sumnje da je falsifikovanim novčanicama od po 500 evra od M.P. iz Broda kupio veću količinu investicionog zlata, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako saznajemo osumnjičeni Hasović je u dva navrata od pomenutog Brođanina kupio zlatne poluge.

- Prvo je kupio devet poluga od po dva grama i dvije od po 10 grama za šta mu je dao sedam lažnih novčanica od po 500 evra, a drugi put je kupio 18 poluga od po dva grama i zato je M.P. dao šest falsifikovanih novčanica od po 500 evra - rekao je izvor blizak istrazi.

Dodao je da je M.P. kasnije posumnjao u ispravnost novčanica koje je provjerio i utvrdio da su lažne te je slučaj prijavljen policiji koja je efikasnim radom brzo otkrila prevaranta.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, navodeći inicijale, Hasovića terete za krivično djelo krivotvorenje novca.

- Za navedeno lice postoji osnov sumnje da je u više navrata u toku mjeseca jula 2024. godine, na području opštine Brod, od lica inicijala M.P. iz Broda kupovalo investicijsko zlato i plaćalo novčanicama u apoenima od 500 evra. Kasnije utvrđeno da se radi o falsifikovanim novčanicama - navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je policija operativnim radom na terenu juče pronašla S.H. iz Novog Sarajeva, FBiH, kod kojeg je pronađeno ukupno 20 novčanica u apoenima od 500 evra.

- Osumnjičeni S.H. je nakon kriminalističke obrade uz izvještaj o izvršenom krivičnom djelu predato u nadležnost Tužilaštva BiH -  navedeno je u saopštenju dobojske Policijske uprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana