Hapšenje u Bijeljini: Pali razbojnici koji u oteli oko 44.000 evra

N. T.
Foto: Srna

BIJELjINA - Živan Glišić i Dušan Velimirović uhapšeni su zbog sumnje da su na Bogojavljenje ove i prošle godine počinili dva razbojništva i opljačkali dvije osobe u čije kuće su provalili u Trnjacima i selu Brodac kod Bijeljine odakle su ukrali oko 44.000 evra, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Oni su osumnjičeni da su 19. janara prošle godine počinili razbojništvo u mjestu Trnjaci, tako što su nasilno i uz prijetnju upotrebe vatrenog oružja ušli u porodičnu  kuću, gdje su  od oštećenih otuđili novac i novčanik sa dokumentima.Kako saznajemo ukućanima su prijetili pištoljem i tražili novac te su prema nezvaničnim informacijama odnijeli 10 maraka.

U drugom razbojništvu koje se istog datuma ali ove godine osumnjičeni su da su opljačkali penzionerku  Radinku T.  (71) iz Bijeljine koju su vezali i odnijeli joj novac i zlato u vrijednsti od oko 55.000 evra.

-Osumnjičeni su nasilno ušli u porodičnu kuću oštećene vezali je selojtep trakom i otuđili oko 40.000 eura i veću količinu zlatnog nakita- navode iz policije.
Ova penzonerka živi sama u selu Brodac kod Bijeljine, a policiji je prijavila nepoznate i maskirane razbojnike koji su ju, prema prijavi vezali a zatim i opljačkali uzevši joj osim novca i  veću količinu zlata čija je prijaveljena vrijednost oko 15.000 evra.

Uhapšeni muškarci su danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima  razbojništvo predata u nadležnost i na dalje postupanje Okružnom javnom tužilaštvu u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana