Haos u Banjaluci: Bježali od policije da bace drogu

SrpskaInfo
Haos u Banjaluci: Bježali od policije da bace drogu

BANjALUKA - Banjalučka policija uhapsila je V.S. i L.P. iz Banjaluke nakon što su odbijajući da zaustave automobil pokušali pobjeći, a prilikom pretresa pronađen je kokain i marihuana.

Prilikom sprovođenja aktivnosti, juče oko 12.40 tokom kontrole, V.S. koji je upravljao automobilom “audi” se oglušio na zakonito izdato naređenje od strane policijskih službenika i pokušao pobjeći izazivajući saobraćajnu nesreću. Tom prilikom su nastala oštećenja na dva službena vozila MUP.

- S.V. i L.P. su nakon zaustavljanja izašli iz vozila i počeli bježati prema rijeci Vrbas. Tom prilikom L.P. je pokušao odbaciti i uništiti pvc vrećicu u kojoj se nalazio kokain. L.P. i jedan policijski službenik su zadobili tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana u Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka – navode u policiji.

Dodaju da su na osnovu naredbe Okružnog suda u Banjaluci, a uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca OJT Banjaluka izvršeni pretresi stana i drugih prostorija u Banjaluci, koje koriste navedene osobe.

– Izvršen je i pretres “audija” i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 138 grama kokaina i 21 gram marihuane, digitalna vaga za precizno mjerenje, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela – stoji u saopštenju.

Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca OJT Banjaluka, a nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, V.S. i L.P. će danas uz izvještaj o počinjenim krivičnim djelima biti predati u nadležnost Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana