Hanifi Mujezinović dvije godine zatvora zbog smrti supruga

Nebojša Tomašević
Hanifi Mujezinović dvije godine zatvora zbog smrti supruga

DOBOJ - Hanifa Mujezinović (59) iz Doboja, osuđena je u dobojskom Okružnom sudu na dvije godine zatvora jer je nožem usmrtila supruga Hasana Mujezinovića (55).

Osuđena za krivično djelo nanošenje teške tjelesne povrede sa smrtnom posljedicom koje je počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

Zločin se desio 2. januara u njihovoj porodičnoj kući Suvom Polju kod Doboja, a Hanifa je supruga nožem posjekla po laktu nakon čega je on iskrvario na smrt. Kako stoji u presudi, svemu je navodno prethodila svađa između optužene i supruga Hasana koji je napustio porodičnu zajednicu i povremeno dolazio i boravio kod optužene. Navedeno je da je Hanifa zločin počinila u stanju bitno smanjene uračunljivosti.

- Usljed negativnih emocija prouzrokovanih dugogodišnjim poremećajem odnosa koji su doveli do kumulacije negativnih emocija došlo je do fizičkog sukoba između optužene i oštećenog. Tako je u jednom momentu optužena oštećenom H. M. zadala ubod nožem u predjelu unutrašnjeg dijela nadlaktice lijeve ruke. Tom prilikom mu je presjekla krvni sud u predjelu lijeve nadlaktice te je usljed masovnog spoljašnjeg krvarenja iz presječenih velikih krvnih sudova u predjelu lijeve nadlaktice H. M. iskrvario i preminuo - stoji u presudi koja je objavljena na sajtu dobojskog Okružnog suda.

Prema informacijama iz istrage, Hanifa je pokušala da prikrije zločin tako što je počistila sve tragove i presvukla supruga, ali u tome nije uspjela.

- Pomjerila je tijelo žrtve i iz stana iznijela krvavi tepih i pokušala ga oprati i sakriti. Zatim je sa sebe i žrtve skinula krvavu odjeću kako bi je oprala. Takođe, nož kojim je počinila ubistvo je oprala i detaljno očistila i ostavila ga. Zatim je pospremila sve stvari po kući i tada je odlučila da pozove policiju te ispričala da je imala sukob i svađu sa suprugom i da je on sam sebe povrijedio nožem i preminuo - rekao je izvor blizak istrazi nakon otkrića ovog zločina.

Prema njegovim riječima kada je policija došla na lice mjesta uočene su mnoge nelogičnosti. Između ostalog, pregledom tijela vidjelo se da je čovjek iskrvario, a nigdje u blizini nije bilo krvi. Policija je ubrzo pronašla i krvave tepihe kao i nož sa kojim je najverovatnije počinjeno ubistvo. Nakon toga, Mujezinovićeva je uhapšena i sprovedena u službene policijske prostorije.

Zabrane

Nakon izricanja presude sud je Hanifi Mujezinović ukinuo pritvor i odredio mjere zabrane koje predviđaju zabranu napuštanja Doboja, a oduzet joj je i pasoš i određena je zabrana korišćenja lične karte za prelazak granice BiH. Sudskim rješenjem Hanifa je obavezana da se svakih 15 dana javi u Policijsku stanicu Doboj između sedam i 15 časova, nadležnom dežurnom policijskom službeniku koji će uredno voditi evidenciju. Policijska stanica Doboj 2 će jednom mjesečno, pismenim putem izvještavati ovaj sud o tome da li je optužena ispoštovala ovo naređenje. Ove mjere i obaveze će trajati dok za to postoji potreba, a najduže do upućivanja na izdržavanje kazne, s tim da će se kontrola opravdanosti mjera zabrane vršiti svaka dva mjeseca. Ukoliko prekrši mjere biće joj određen pritvor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana