Izboden mladić u Bihaću, za napad osumnjičeni migranti

Srna
Izboden mladić u Bihaću, za napad osumnjičeni migranti

BIHAĆ- Mladić iz Bihaća povrijeđen je u napadu u bihaćkom naselju Prekounje i prevezen je u bolnicu, potvrđeno je u Operativnom centru MUP-a Unsko-sanskog kantona.

 

- Policijska stanica Bihać je sinoć u 22 sata zaprimila anonimnu telefonsku prijavu da je jedna osoba povrijeđena u Cazinskoj ulici u Bihaću, te da su djelo najvjerovatnije počinili migranti - kazao je portparol MUP-a USK Ale Šiljdedić.

Policija je izašla na teren i pronašla 34-godišnjaka iz Bihaća koji je imao ubodne povrede u predjelu stomaka  te je on prevezen u Dom zdravlja i nakon toga u bolnicu, gdje mu je ukazana medicinska pomoć i gdje je ostao na daljnjem liječenju.

- Migranti koji su zatečeni na licu mjestu, odnosno tri državljanina Maroka - dva muškarca i jedna žena, pozvani su u prostorije Policijske stanice u Bihaću. Trenutno se sa njima obavljaju informativni razgovori. Morali smo sačekati prisustvo prevodioca arapskog jezika i u toku je taj dio istražnih radnji, odnosno utvrđivanja svih okolonosti kako je došlo do novog incidenta - kazao je Šiljdedić.

Navodi da još uvijek nema kvalifikacije djela.

- Tužilac je obaviješten, ali čekamo da se krivično djelo okvalifikuje, da li se radi o nanošenju teških tjelesnih povreda ili pokušaja ubistva - kazao je.

Kako javlja reporter N1 Rasim Pavica, povrijeđeni je stabilnog zdravstvenog stanja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana