Graničaru zbog 30 evra mita šest mjeseci zatvora i trogodišnja zabrana rada

Jasmina Salopek
Graničaru zbog 30 evra mita šest mjeseci zatvora i trogodišnja zabrana rada

SARAJEVO- Službenik Granične policije BiH Dejan Ivaštanin priznao je krivicu za uzimanje 30 evra mita i osuđen je na šest mjeseci zatvora, saopšteno je iz Suda BiH.

Na sajtu suda BiH se navodi da je optuženom izrečena i mjeru bezbjednosti zabrane vršenja poziva, djelatnosti ili dužnosti kojom je optuženom zabranjeno obavljanje dužnosti policijskog službenika u Graničnoj policiji BiH u trajanju od tri godine od dana pravosnažne presude.

Vrijeme provedeno na izdržavanju kazne, neće se računati u ovaj period od tri godine.

– Optuženi Dejan Ivaštanin kriv je što je kao službena osoba u institucijama BiH, policajac Granične policije BiH, tokom kontrole putničkih vozila i autobusa, zahtijevao i primio korist za sebe da u okviru svoje funkcije izvrši što ne bi smio izvršiti- navodi se na sajtu Suda BiH.

Podjećamo da je se Ivaštanin teretio za primanje dara, a Ermin Bičakčić za davanje dara.

Ivaštanin je, prema optužnici, 22. novembra 2020. prilikom kontrole putnih isprava od optuženog Bičakčića i osobe koja se nalazila sa njim u vozilu, insistirajući da nemaju potrebna „covid“  odobrenja i potvrde, iako je znao da to nije bilo tačno, zahtijevao i primio dar kako bi im, bez dodatnog zadržavanja, dozvolio prelazak državne granice, odnosno ulazak u BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana