Gradiška: U avgustu više krivičnih djela, a manje narušavanja javnog reda i mira

Srna
Foto: Arhiva

GRADIŠKA - Na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška u avgustu je evidnetirano više krivičnih djela, a manje naršavanja javnog reda i mira, a nijedno evidentirano đelo nije izazvalo uznemirenje javnosti, konstatovano je danas na konferenciji za novinare.

Zamjenik načelnika Uprave Tihomir Rakita rekao je da je u avgustu evidentirano 29 krivičnih đela, pet više nego u istom periodu lani, a rasvijetljeno je 28 djela.

“Smanjen je broj saobraćajnih nezgoda sa 66 na 51, a, kao i u avgustu prošle godine, dogodila se jedna saobraćajna nesreća sa smrtno stradalim licem”, naveo je Rakita.

On je dodao da su na području Gradiške i Srpca u avgustu evidentirana 63 migranta, 48 više nego u istom mjesecu lani.

Načelnik Ođeljenja kriminalistička policije Bojan Mišetić naveo je da su u avgustu evidentirana 22 krivična djela iz oblasti opšteg kriminaliteta, dva iz oblasti zloupotrebe droge i pet iz oblasti bezbjednosti saobraćaja.

On je rekao da nije evidentirano nijedno krivično djelo koje bi izazvalo uznemirenost javnosti, te dodao da su registrovana dva prekršaja iz oblasti zloupotreba droga.

Inspektor u Ođeljenju policije Darko Novaković izjavio je da je evidentirano 27 prekršaja iz oblasti javnog reda i mira, što je za 27 prekršaja manje u odnosu na avgust prošle godine.

Novaković je rekao da je u saobraćajnim nezgodama u avgustu devet lica zadobilo teške, a 22 lakše povrede.

“Iz oblasti bezbjednosti saobraćaja ukupno je evidentiran 341 prekršaj. Iz saobraćaja je isključeno 16 vozila i 77 vozača, od kojih 53 zbog vožnje pod uticajem alkohola”, naveo je Novaković.

Stanje bezbjednosti na području u nadležnosti Policijske uprave Gradiška ocijenjeno je zadovoljavajućim.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana