Gradiška: Pljačku benzinske pumpe Hasanagić i Popadić planirali deset dana

M. Vujić, N. Tomašević
Gradiška: Pljačku benzinske pumpe Hasanagić i Popadić planirali deset dana

Gradiška - Vernes Hasanagić (22) i Borislav Popadić (21), obojica iz Gradiške, uhapšeni su u policijskoj akciji "Zapad", zbog sumnje da su krajem prošle godine opljačkali benzinsku pumpu "Vest petrol" u ulici Put srpske vojske u tom gradu.

Dvojac je uz prijetnju oružjem iz pomenute pumpe ukrao 200 maraka.

Iz Centra javne bezbjednosti Banjaluka saopšteno je da su kod osumnjičenih pronašli brojne dokaze koji ih povezuju sa ovim razbojništvom.

- Riječ je o pištolju koji su osumnjičeni koristili u pljački, kao i garderobi i bejzbol palici - rekli su u policiji.

Prema nezvaničnim informacijama, policija je pištolj pronašla kod Aleksandra Kojića (20) i došla do saznanja da ga je on kupio od Radovana Matića (20). Ispitivanjem ovih osumnjičenih i daljom istragom utvrđeno je da su pumpu opljačkali Hasanagić i Popadić.

- Hasanagić i Popadić su pljačku isplanirali deset dana ranije, što su tokom ispitivanja i priznali. O svemu su se dogovorili u stanu Hasanagića u Gradišci. Nakon dogovora otišli su u napušteni objekat koji se nalazi pedesetak metara od benzinske pumpe "Vest petrol" u naselju Stočna pijaca. Pištolj kojim su počinili pljačku su prethodno posudili od Matića. Iz tog devastiranog objekta oni su osmatrali desetak dana pumpu i čekali najpogodniji momenat za pljačku - kazao je izvor blizak istrazi.

Prema riječima ovog izvora, razbojnici su pumpu opljačkali 25. decembra prošle godine u zoru oko četiri časa. Tada su u kancelarije pumpe upali maskirani te prijeteći pištoljem i bejzbol palicama od radnika tražili novac.

Vlasnik pumpe Stojan Rađenović nakon pljačke je ispričao da su se pljačkašima usprotivili radnici Igor L. i Milan M. i tada je došlo do naguravanja između njih.

- Jedan pljačkaš odmah je uperio pištolj u radnika Igora, koji se nalazio za pultom, nasrnuo na njega i počeo ga udarati po glavi. Drugi razbojnik je krenuo ka prostoriji gdje se nalazio radnik Milan. Tom prilikom Milan ga je odgurnuo, oborio na pod i na trenutak savladao. Potom su obojica razbojnika pobjegla kroz zadnji izlaz, sa manjom sumom novca - ispričao je odmah poslije pljačke Rađenović.

Dodao je da su razbojnici tačno znali raspored prostorija u benzinskoj pumpi. U toj pljački razbojnici su Igoru nanijeli povrede po glavi, a Milanu povredu ruku.

Istragom ovog slučaja je utvrđeno da su razbojnici poslije ove pljačke otišli do napuštenog objekta, gdje su se presvukli. Garderobu koju su koristili tokom pljačke i drvenu palicu sakrili su na nepoznatu lokaciju. Nakon toga otišli su do Matića, kome su vratili pištolj koji su od njega pozajmili za pljačku.

- Utvrđeno je da je, da bi prikrio dokaze, Matić pištolj nakon pljačke prodao Kojiću - istakao je izvor blizak istrazi.

Prijave

U policiji su, navodeći inicijale osumnjičenih, kazali da će protiv Vernesa Hasanagića i Borislava Popadića banjalučkom Okružnom tužilaštvu dostaviti izvještaj koji će ih teretiti za razbojništvo.

Radovana Matića, od koga su pozajmili pištolj, policija tereti za nedozvoljenu proizvodnju oružja ili eksplozivnih materija. Protiv Aleksandra Kojića, koji je od Matića kupio pištolj korišćen u pljački, biće pokrenut prekršajni postupak na osnovu odredaba Zakona o oružju i municiji RS.

Hronologija

- Pljačku pumpe isplanirali u stanu Hasanagića

- Pumpu osmatrali iz napuštenog objekta u blizini

- U pumpu upali 25. decembra oko četiri časa

- Napali radnike i oteli im 200 KM

- Nakon pljačke vraćaju se u napušteni objekat

- Presvukli se, a garderobu i drvenu palicu sakrili

- Pištolj vratili vlasniku Radovanu Matiću

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana