Gradiška: Migranti grebali i davili mještanina

Jelena Stanić
Gradiška: Migranti grebali i davili mještanina

GRADIŠKA - Ne mogu oka sklopiti zbog napada migranata, ne osjećam se bezbjedno. Udarili su me i davili. Oni mene mogu da ubiju pred kućnim pragom, a ja ne smijem da se branim, kazao je za “Glas Srpske” Almir Timirotić (55) iz Gradiške kojeg su napali migranti.

Sve se desilo u srijedu uveče ispred Timirotićeve kuće, nakon čega su lisice na ruke stavljene Alžircima Ahmedinu Krushu (30) i Elaidu Bilaidu (25). Timirotić kaže da ga ne može umiriti ni činjenica što su nekoliko časova nakon nemilog događaja uhapšeni napadači, a samo nekoliko dana ranije žrtva migranata bila je i njegova komšinica.

Timirotić živi sa suprugom u mirnom naselju u Savskoj ulici, a kobno veče bio je sam u kući. Supruga Jasmina otišla kod sina i snahe, a njih dvoje su nekoliko trenutaka pred napad pričali putem telefona.

- Dogovorili smo se da odem po suprugu za jedan sat. Bilo je oko devet uveče kada smo završili razgovor. Tada sam čuo samo lavež psa i izašao napolje da vidim šta se dešava - počeo je priču o nemilom događaju.

Dodao je da je pas bio u boksu kod parkiranog automobila, te je Timirotić

ne sluteći da će se nešto desiti, otišao da ga provjeri za svaki slučaj.

- Bio je mrak i samo sam osjetio kako je neko skočio na mene, a zatim sam čuo dva muška glasa kako viču na stranom jeziku. Udarali su me po licu, grebali i davili, a onda su se vjerovatno uplašili i pobjegli. Kada sam došao sebi pozvao sam policiju - ispričao je ovaj mještanin pokazavši nam šumarak koji je od njegovog dvorišta udaljen oko 50 metara gdje se nalazi šator u kome su boravili. 

Dok njen suprug potresen sjedi naslonjen na štap i priča sa ekipom “Glasa Srpske”, supruga Jasmina kroz suze dodaje da od šoka da joj je muž napadnut nije znala kako je stigla do bolnice i kuće.

- Bojim se za Almirovo zdravlje, kako će ovaj stres da utiče na njega. Strah me je da opet ne dođu i ponovo nas napadnu -  rekla je Jasmina i dodala da su im osim djece i porodice velika podrška komšije.

Jednu od njih, koju su tri dana ranije napala trojica migranata, zatekli smo ispred kuće koja je udaljena desetak metara od porodice Timirotić.

- Popela sam se na sprat u kome nema svjetla i zatekla trojicu migranata. Skočili su na mene i počeli me daviti. Kada su čuli galamu napolju pobjegli su - ispričala je mještanka koja nije željela da joj objavimo ime.

Jedan od mještana, koji je takođe želio da ostane anoniman, kazao je da je nekoliko migranata dolazilo u njegov kafić gdje su pili bezalkoholna pića, te da do sada nisu bili problematični, ali kako je dodao, strahuje za sigurnost svoje djece.

U Policijskoj upravi Gradiška potvrdili su, navodeći inicijale, da su dvojica državljana Alžira uhapšeni nedugo nakon napada.

-  Protiv A. K. i E. B.  će biti podnesen izvještaj za povredu Okružnom tužilaštvu Banjaluka, a obaviješten je i Terenski centar za strance Banjaluka koji nastavljaju sa radom iz njihove nadležnosti - rekli su policiji i dodali da apeluju na građane da ih obavijeste na broj telefona 122 ukoliko primijete migrante.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana