“Gorila“ ulovila Dobojlije: „Pali“ zbog droge i oružja

Nebojša Tomašević
“Gorila“ ulovila Dobojlije: „Pali“ zbog droge i oružja

DOBOJ - Policija je u akciji "Gorila"  uhapsila S.G. i M.S.  sa područja Doboja zbog sumnje da su švercovali narkotike i nedozvoljeno posjedovali oružje.

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, hapšenje je sprovedeno u okviru akcije "Plantaža 2024" tokom koje je  pronađena plantaža sa zasadom indijske konoplje.

- U okviru akcije "Gorila" na osnovu naredbe Osnovnog suda u Doboju obavljen je pretres na više lokacija, prilikom čega je pronađeno i oduzeto tri paketića sa sadržajem zelene biljne materije koja izgledom asocira na marihuanu težine od 48,9 grama, automatska puška sa okvirom u kojem su se nalazila 24 metka, 30   komada municije za automatsku pušku, predmeti koji su namijenjeni za pakovanje opojne droge i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem navedenih krivičnih djela - navedeno je u saopštenju.

Naveli su da  S.G. sumnjiče da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga kao i M.S. kome se još na teret stavlja i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Podsjetili su da  su policijski službenici Policijske uprave Doboj, 30. jula  na području grada Doboja pronašli plantažu sa 813 zasađenih stabljika koje  izgledom asociraju na stabljike indijske konoplje dužine od 50 do 140 centimetara.

- Po kompletiranju predemeta protiv navedenih lica Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biće dostavljen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima- zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana