Gligiću predložen pritvor zbog krađe

Srna
Foto: ATV

BANjALUKA - Okružno javno tužilaštvo Banjaluka predložilo je određivanje pritvora za Cvijetina Gligića /18/ iz Bijeljine zbog sumnje da je u prethodnih mjesec dana provaljivao u više objekata i krao novac, zlatni nakit i drugo.

Osumnjičeni je od 23. avgusta do 23. septembra, u namjeri pribavljanja protivpravne imovinske koristi, upotrebom fizičke snage nasilno ulazio u stambene objekte, trgovine i vozila na području Banjaluke iz prisvajao novac, zlatni nakit i druge predmete, saopšteno je iz Okružnog tužilaštva Banjaluka.

Na teret mu se stavlja i da je 13. septembra u Banjaluci ugrozio sigurnost maloljetnih lica, ozbiljnom prijetnjom da će ih tjelesno povrijediti ukoliko ga prijave policiji. Tužilac je prijedlog za određivanje pritvora uputio nakon ispitivanja osumnjičenog zbog postojanja sumnje da je počinio produženo krivično djelo teška krađa, u sticaju sa krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti.

Pritvor je predložen i zbog bojazni da će ometati krivični postupak uticajem na svjedoke, saučesnike ili prikrivače, te zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će osumnjičeni ponoviti krivično djelo.

O prijedlogu za određivanje mjere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Osnovnog suda u Banjaluci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana