Glaviću određen pritvor

N. T.
Glaviću određen pritvor

BANjALUKA - Sudija za prethodni postupak banjalučkog Okružnog suda odredio je pritvor Stefanu Glaviću (28) iz Banjaluke zbog sumnje da je pokušao da ubije komšiju Dejana Višekrunu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno na stranici suda, navodeći inicijale, Glavića terete za krivična djela pokušaj ubistva i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija. Pritvor mu je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Banjaluci.

 

Zločin se dogodio u noći između 8. i 9. januara oko 1.15 časova  u Ljubačevu nakon što su pomenuti bili na proslavi krsne slave kod komšije.

Kako se saznaje do sukoba je došlo kada su izašli iz kuće  i tom prilikom su se psovađali, a Glavić je iza pojasa izvadio pištolj ”CZ 999 Škorpion” i prema Višekruni ispalio više hitaca i to u prisustvu svoje majke V.G. i poznanika R.V. Tom prilimkom Višekrunu su pogodila dva hica u grudi i nadlakticu. 

Glavić i Višekruna su dobri poznanici i kobne večeri  obojica bili pod dejstvom alkohola.

Detalji pucnjave u Ljubačevu: Nakon slavlja upucao komšiju

Prema nezvaničnim informacijama policiju je o ovom obračunu obavijestio radnik Službe hitne pomoći, a Glavić je navodno  sam pozvao policiju i rekao kako je "ubio komšiju". Nakon ovih obavjesti na  mjesto događaja su upućeni policijski službenici PS Lauš i Policijske stanice za intervencije i Glavić je uhapšen. Povrijeđeni Višekruna prevezn je u Univerzitetsko-klinički centar Republike Srpske i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Prema  nezvaničnim informacijama Glavić je nakon incidenta nedaleko od mjesta zločina odbacio pištolj, koji je tokom istrage pronađen, a potom je pozvao PU Banjaluka i rekao da je ubio komšiju, piše ATV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana