"Glas Srpske" donosi detalje iz istražnih spisa akcije "Galerija"

N.T.
Foto: Velibor Tripić

BANjALUKA – Osumnjičeni Saša Lipovac (53) iz Gradiške nabavljao je veće količine kokaina te ih davao petorici svojih saradnika koji su zajedno sa njim uhapšeni u akciji "Galerija", a oni su narkotike prodavali po cijenama od 150 do 450 KM zavisno od količine.

Ovo se između ostalog navodi u prijedlogu za određivanje pritvora Lipovcu te Mirku Radaku (43)  Ognjenu Šoboti (31) Danijelu Todoroviću  (36),  Strahinji Driniću (39) te profesoru Aleksandru Grandiću (43) svi iz Gradiške. Nakon ispitivanja u tužilaštvu osumnjičeni Nikola Janković (40) je pušten da se brani sa slobode.

Tako je pomenuta petorka osumnjičenih, kako piše u prijedlogu za pritvor,    narkotike koje su preuzimali o  Lipovca prodavala daljim korisnicima. Kako se navodi u istražnim spisima Drinić je u nekoliko navrata prodao kokain i u svom lokalu "Galerija" u Gradišci po kome je i pomenuta akcija dobila ime.

Narkotike je prodavao i sam Lipovac i to po cijeni od 200 evra, a Janković je preuzeti kokain radi dalje prodaje predavao Radaku u njegovom frizerskom salon, a on mu je za kupovinu narkotika  predavao od 300 do 600 KM.

Osumnjičeni profesor Grandić u svom stanu je čuvao spid koji mu je ostavio Radak  kojem je dao 50 KM na ime dijela droge.

Kako saznajemo tužilaštvo dalje tereti Drinića da je drogu davao drugima da uživaju u njegovoj kafani "Galerija", dok Šobota terete da je narkotike davao na uživanje u svom lokalu "OLH". Todorovića sumnjiče da je narkotike davao drugima da konzumiraju u stanu koji je koristio.

Osumnjičeni su  uhapšeni u srijedu u akciji "Galerija"  tokom koje je  bilo  uhapšeno 10 osumnjičenih, a  njih sedam je predato  banjalučkom Okružnom tužilaštvu. Postupajući tužilac je nakon ispitivanja zatražio određivanje pritvora Lipovcu, Radaku, Šoboti, Todoroviću, Driniću i Grandiću. Ta mjera je upućena zbog bojazni da će osumnjičeni uticati na svjedoke ili ponoviti krivično djelo, a prijedlog je upućen Okružnom sudu u Banjaluci i danas se održava ročište na kome će sudija da odlučiti o tom prijedlogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana