Glas Srpske donosi detalje: Banjalučki inspektor uzeo mito da bi zaustavio gradnju

N. Tomašević
Foto: D. Pozderović

BANjALUKA - Urbanističko-građevinski inspektor Odsjeka za inspekcijske poslove Grada Banjaluka Duško Babić (43) iz Banjaluke, osumnjičen za primanje 5.000 KM mita, je nakon kriminalističke obrade, predat u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske na dalje postupanje. 

Kako "Glas Srpske"  nezvanično saznaje, osumnjičeni Babić   tražio  je i uzeo novac od oštećenog, da bi izvršio obustavu građevinskih radova koje druga osoba radila  bez građevinske dozvole.

- Odnosno, oštećeni je inspekciji prijavio da druga osoba  na njegovoj parceli  bez građevinske dozvole i njegovog odobrenja gradi pa je tražio da  se to obustavi. Osumnjičeni Babić je od njega tražio novac da bi te radove obustavio iako je bio dužan da reaguje po službenoj dužnosti u skaldu sa prijavom i onim što utvrdi na terenu - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je ranije da  je D.B. uhapšen  zbog sumnje da je tokom decembra 2023. godine počinio krivično djelo primanje mita.

- Tokom sprovođenja operativnih aktivnosti, policijski službenici su pod nadzorom tužioca Republičkog javnog tužilaštva Republike Srpske, Posebnog odjeljenja za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminala, pronašli i izuzeli predmete i obavještenja, koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnim postupku - navedeno je u saopštenju.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana