"Glas" donosi imena uhapšenih i detalje akcije koja je razbila kriminalnu grupu

Nebojša Tomašević
"Glas" donosi imena uhapšenih i detalje akcije koja je razbila kriminalnu grupu

BANjALUKA – Pet osoba uhapšeno je u akciji policije "Window" zbog sumnje da su u proteklom periodu provaljivali u stanove i krali sve što im se nađe pod ruku, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Sreten i Boris Simić, te Branislav Miličić iz Bijeljine, te Darko Jokić i Dejan Mijatović iz Zvornika.

Prema nezvaničnim informacijama kod osumnjičenih je pronađen i ometač signala koji su koristili za provale.

- Tim ometačem su sprečavali daljinsko zaključavanje vrata garaža, kapija, vozila. Nakon što vlasnici pritisnu dugme za zaključavanje ono ne reaguje,a provalnici nakon toga stupaju u akciju i ulaze kroz otvorena vrata-pojasnio je izvor blizak istrazi.

Kako je saopšteno iz Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske navodeći inicijale, uhapšene terete da su na području Srpske počinili 12 krivičnih djela teška krađa.

"Pala" provalnička grupa koja je "harala" Srpskom

- Akcija "Window" se sprovodi pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva u Banjaluci i uhapšeno je pet osoba i to S.S., B.S., D.J., D.M. i B.M. U toku su pretresi na više lokacija širom Srpske – navedeno je u saopštenju MUP-a. Naveli su da akciju sprovode pripadnici Uprave kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske uprave Gradiška, a u saradnji sa policijskim upravama Banjaluka, Doboj, Bijeljina, Zvornik i Istočno Sarajevo, pod - MUP Republike Srpske poziva građane koji su u protekla tri mjeseca imali provale u njihove stambene ili poslovne objekte, a koja djela nisu prijavili policiji, da to učine u nadležnim policijskim stanicama ili putem besplatnog broja telefona 122-navode u MUP Srpske.

Pojasnili su da će nakon završenih pretresa i izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti sprovedena u Okružno javno tužilaštvo Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana