"Glas" donosi detalje policijske akcije kod Doboja

Nebojša Tomašević
"Glas" donosi detalje policijske akcije kod Doboja

BANjALUKA - Specijalna oprema za rad putnog prelaza vrijedna 550.000 KM, koja je pronađena nakon četiri godine krađe, bila je smještena u prostorijama koje koristi Slobodan Simić iz Modriče koji je pritvoren zbog teških krađa, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Saznajemo da se radi o većoj količini servera, računara, monitora i druge opreme proizvođača "Moksa" koje se koriste za daljinsko očitavanje podataka, snimanje i praćenje saobraćaja.

Oprema je nađena u kući A.K. i vlasništvo je javnog preduzeća "Autoceste FBiH. Kako saznajemo oprema je prije četiri godine demontirana i ukradena na dionici auto-puta od Odžaka do graničnog prelaza Svilaj.

- Lice u A.K. u čijoj kući je nađena oprema najverovatnije sa krađom nema ništa i ono je samo dalo prostorije na korištenje.

S obzirom na činjenicu da je oprema nađena u prostorijama koje koristi lice poznato po krađama Slobodan Simić provjeravamo da li on ima veze sa tim. Biće ispitano da je Simić opremu dobio od nekog na čuvanje ili kupio ili možda je jedan od lopova koji ju je ukrao.

Za sada ne možemo reći da je on osumnjičen za krađu opreme - rekao je izvor blizak istrazi. Kako je saopšteno iz Policijske uprave Doboj, oprema je pronađena 25. juna pretresom kuće A.K. sa područja grada Doboja.

- Policijski službenici Policijske uprave Doboj operativnim radnom na terenu došli su do saznanja da se kod navedenog lica nalaze predmeti koji potiču iz krivičnog djela teška krađa koje je od strane nepoznatog lica izvršeno na štetu Javnog preduzeća „Autoceste FBiH“.

Ta krađa je prijavljena Policijskoj upravi Odžak 28. aprila 2020. godine-stoji u saopštenju policije. Dodaje se da su pretresom kuće pomenutog policajci pronašli i oduzeli specijalizovanu elektronsku opremu za rad putnog prelaza u vrijednosti od oko 550.000 KM.

- Nastavlja se rad na utvrđivanju svih činjenica, kao i identifikovanje izvršilaca navedenog krivičnog djela u saradnji sa Federalnom upravom policije – stoji u saopštenju PU Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana