Ginekolog iz Gradiške mora da plati 10.000 KM kazne jer je od trudnica uzimao mito da bi ih porodio

Nebojša Tomašević
Ginekolog iz Gradiške mora da plati 10.000 KM kazne jer je od trudnica uzimao mito da bi ih porodio

BANjALUKA - Ginekolog opšte bolnice u Gradišci Dragan Janjić (53) osuđen je u ponovljenom postupku u banjalučkom Okružnom sudu na novčanu kaznu, odnosno mora da plati 10.000 KM kazne jer je od trudnica uzimao mito da bi ih porodio.

Presudu je izrekla sudija Snježana Kudrić, a Janjiću je kazna povećana za 4.000 KM u odnosu na raniju presudu. Prethodnu presudu je ukinuo Vrhovni sud Republike Srpske i slučaj vratio na ponovljeno suđenje.

Kako je saopšteno iz Okružnog suda, optuženi  je  novčanu kaznu dužan da plati 30 dana nakon pravosnažnosti presude. Navodi se da je od njega oduzeta imovinska korist od 900 maraka i 200 evra.

- Ako optuženi u roku ne plati novčanu kaznu,ona će biti zamijenjena za zatvorsku tako što će mu za svakih 100 maraka biti određen dan zatvora -saopštio je Okružni sud.

Janjić je prvostepenom presudom bio osuđen  na 6.000 KM novčane kazne za dvije od ukupno šest tačaka optužnice. Proglašen je krivim da je  od Gordane Janjanin uzeo 500 maraka mita da bi porodio njenu snahu Dijanu i zbog toga što je od Veljka Babića uzeo 200 evra da bi porodio njegovu suprugu Mariju. U presudi je navedeno da je Janjić od Dijanine svekrve Gordane tražio 700 maraka, ali mu je ona rekla da nema toliko i upitala ga da li može da mu da 500 KM, na šta je on pristao i uzeo novac. Navedeno je da je supružnicima Babić, nakon što je pregledao Mariju, rekao da od njih zavisi kako će proći porod, pa mu je Veljko dao dvije novčanice od po 100 evra, koje je uzeo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana