Gatara iza rešetaka zbog prevare teške 810.000 KM

N.T.
Foto: N.T.

DERVENTA - Opštinski sud u Derventi odredio je jednomjesečni pritvor Zorici Damnjanović (64) iz Zemuna koja je lažno se predstavljajući i ubjeđivala da će izliječiti brojne bolesti i "skinuti crnu magiju.

Ona je osumnjičena da je na taj način od troje ljudi uzela oko  810.000 maraka.

Pritvor joj je određen na prijedlog Okružnog tužilaštva u Doboju zbog bojazni od bjekstva.

Damjanovićeva je davala oglase na TV Duga predstavljajući se kao "Baba Persida" i "Vidovita Radenka" te navodila da "na daljinu" liječi brojne bolesti i skida crnu magiju. 

Za sada su otkrivena tri slučaja, ali sumnja se da je na ovaj način prevarila veliki broj građana. Najviše novca 750.000 maraka uzela je, kako se sumnja  od muškarca iz Dervente 2017. godine. Policiji je taj muškarac, a koji trenutno živi u Njemačkoj, rekao da ga je prevarila žena koja se predstavila kao „vidovita Radenka". 

Njegova supruga je bolovala od raka dojke i on je kontaktirao "Vidovitu Radenku" kada je vidio da se reklamira na "TV Duga" kako liječi bolesti. slao novac i zlatni nakit, sa odjevnim predmetima i hranom, kako bi ona navodno mogla da obavi obrede te tako ukupno dao 380.000 evra. 

Damnjanovićeva je drugu prevaru počinila 2016. godine  kada se lažno predstavila kao „baba Persida".

- Policiji je jedna žena prijavila da su ona i kćerka pronašla oglas u kojem se navodi da „baba Persida liječi nervozu, nesanicu i depresiju na daljinu". Stupile su u kontakt sa njom i više puta joj slale novac. Tokom razgovora ona im je tražila da prodaju stan. Oštećena ju je poslušala i prodala stan u Doboju od 62 kvadrata za 50.000 maraka. Prevarantkinja joj je rekla kupi crnu torbu da u nju stavi kafu, slatkiše, čarape i drugu garderobu i da pare rasporedi po torbi, što je ona i učinila - kaže naš sagovornik.

Treći slučaj je se desio nedavno u Derventi, nakon čega je osumnjičena i uhapšena dok je kako saznajemo preuzimala novac. Žrtva prevare je prijavila policiji u Oštroj Luci da je, takođe na televiziji „Duga", vidjela oglas o skidanju crne magije i stupila u kontakt sa tom osobom. 

- Ta žena joj je rekla da u torbu spakuje odjeću i da stavi 13.000 maraka, te da je pošalje ili donese do Dervente, što je ona i uradila. Zatim je  juče ponovo krenula autobusom u Derventu kako bi predala torbu prevarantkinji, a u kojoj je bila odjeća i još 3.000 maraka. Policija iz Oštre Luke je obavijestila odmah policiju iz Derevente, gdje su pronašli osumnjičenu i uhapsili je – kazao je izvor blizak istrazi.

Damnjanovićevu terete i da je 2017. godine na području Pule u Hrvatskoj na isti način prevarila bračni par  za 400.000 evra. 

Sve je počelo kada su se supružnici javili na njen oglas u novinama, u kojem je navela da liječi molitvom. 

Ona im se lažno predstavila kao "majka Milenija Milanović iz riječkog manastira" i iskoristila njihovu želju za izliječenjem.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana