Epilog nesreće kod Mostara: Sedmero povrijeđenih, životno ugrožena starica, teško povrijeđena i djevojčica

GS
Foto: Avaz

MOSTAR- Sedam osoba je povrijeđeno u teškoj saobraćajnoj nesreći koja se danas u 13.35 sati dogodila u mjestu Salakovac, nedaleko od istoimenog tunela na cesti Mostar-Sarajevo, potvrđeno je iz MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona.

U nesreći su učestvovala tri vozila, Golf kojim je upravljao M.M.(38) iz Tuzle, E.K. (20) iz Sarajeva s automobilom Audi te V.A.M. (79) koja se nalazila za upravljačem Opela.

V.A.M. je zadobila teške tjelesne povrede, opasne po život. Teško je povrijeđena i 11-godišnja djevojčica, I.M. koja se nalazila u vozilu Golf, piše Avaz.

Lakše tjelesne povrede su zadobili vozači M.M. i E.K. te putnici iz vozila Golf, A.M. (36) i A.M. (16) te suvozač iz Audija, S.K. (20).

Na licu mjesta su uz ekipe Hitne pomoći intervenisali i pripadnici Profesionalne vatrogasne jedinice Mostar koji su unesrećene izvlačili iz slupanih automobila.

Zbog ove nesreće, odnosno, uviđaja koji su na licu mjesta obavili pripadnici Policijske uprave Mostar, pod nadzorom Tužilaštva HNK, saobraćaj je bio potpuno obustavljen, nakon čega se odvijao naizmjenično.

Upravo, zbog otežanog saobraćaja, satima je na toj cesti dolazilo do zastoja i formiranja višekilometarskih kolona vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana