Elezovi saradnici idu pred tužioca

GS
Elezovi saradnici idu pred tužioca

ISTOČNO SARAJEVO- Uhapšeni zbog trgovine kokainom, heroinom, amfetaminom i drugim vrstama droge, u okviru današnje policijske akcije, nakon kriminalističke obrade biće predati u nadležnost Okružnom tužilaštvu u Istočnom Sarajevu, rekla je portparol Policijske uprave Istočno Sarajevo Vesna Stokanović.

Stokanovićeva je navela da je na kriminalističkoj obradi 14 uhapšenih, nakon čega će se znati tačan broj lica koja će biti predata u dalju nadležnost tužiocu.

Ona je podsjetila da su pripadnici Policijske uprave Istočno Sarajevo zajedno sa Upravom MUP-a Republike Srpske za organizovani i teški kriminalitet i u saradnji sa Evropolom realizovali višemjesečnu akciju naziva “Kod”, u okviru koje je danas, osim hapšenja, izvršeno 27 pretresa po naredbi Okružnog suda Istočno Sarajevo, a pod nadzorom Okružnog tužilaštva.

-Lica su osumnjičena da su duži period vršili kupovinu, distribuciju i novčanu isplatu kokaina, heroina, amfetamina, ekstazija i ostalih supstanci koje se koriste za proizvodnju droge i na taj način izvršili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i promet droge - rekla je Stokanovićeva novinarima u Istočnom Novom Sarajevu.

Ona je dodala da protivpravna imovinska korist pričinjena ovim krivičnim djelom iznosi 2,75 miiona KM.

U akciji je zaplijenjena  veća količina droge, novca i naoružanja.

 

Nezvanično, uhapšeni su Igor Cicović, Danilo Cicović, Đorđe Cicović, Boris Mitrović, Emina Mašić, Dalibor Bambarez, Milan Međo, Dragomir Pandurević, Bojan Rističević, Đorđe Milić, Danijel Stjepandić, Aleksandar Hršum, Boris Kravljača i Peđa Spajić.

Grupa koja je pala u akciji "Kode" povezana je sa Darkom Elezom i svi su ranije radili po njegovom nalogu, a poslije njegovog pritvaranja nastavili su se baviti kriminalnim poslovima među kojima je i preprodaja narkotika, potvrđeno je "Glasu Srpske".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana