Dženana Onder: Svi su znali da je Nermin Sulejmanović nasilnik, u mog oca i brata pucao zbog ranije pljačke

GS
Dženana Onder: Svi su znali da je Nermin Sulejmanović nasilnik, u mog oca i brata pucao zbog ranije pljačke

GRADAČAC - Nermin Sulejmanović je opljačkao moju porodicu u septembru 2015. godine - otuđio je 54.200 evra iz porodične kuće i zbog toga se moj otac s njim sudski sporio narednih osam godina. On je na posljednjem pretresu priznao neke stvari, ali to još nije zaključeno. Vjerovatno je znao da će ići u zatvor pa je krenuo na njih.

Ispričala je to za „Dnevni avaz” Dženana Onder kojoj je Nermin u svom krvavom pohodu ubio oca i brata. U krvavom pohodu monstrum iz Gradačca Nermin Sulejmanović ubio je njenog brata Denisa i oca Džengiza Ondera, teško ranio majku Harisu.

- Cijela država priča o femicidu, a niko ne spominje mog brata. Moj Denis je ubijen u 23. godini, a nikada nije nikakav prekršaj učinio niti je ubicu poznavao – kaže ona.

Dodaje da su „svi u gradu znali da je Nermin nasilnik, psihopata, kabadahija…“

- On je to oduvijek bio, nije postao odjednom sve to. Imao je mnogo djela, a malo krivičnih prijava. I kada je imao krivičnih prijava, nije imao presuda. Štitili su ga od zatvora. Načini na koje je to izvođeno me ne zanimaju, niti me on zanima. Meni porodicu niko ne može vratiti. Ali čast i ugled itekako možemo… - ističe Dženana Onder.

Isim doživljenih trauma i gubitaka, Dženanu su, nakon tragedije, kako kaže potresle netačne informacije o odnosu s ubicom.

-Donedavno sam bila kćerka i sestra. Nakon toga majka male djevojčice, uzoran i savjestan građanin ove države. Istina je, ja sam poznavala ubicu. Poznavao ga je cijeli grad, Gradačac je malo mjesto. Kada sam imala svega 15 godina, a on 26, pokušavao je stupiti u kontakt sa mnom u više navrata, a s čime sam ja upoznala svog oca. Moj otac to nije dopustio, shvatio je da je jedina namjera tom čovjeku bila da ostvari materijalnu korist od moje porodice te da za to nije birao sredstva. Poslao me je u Njemačku na dva mjeseca kod porodice, kako bi me zaštitio od Nermina – istakla je Dženana koja danas ima 24 godine.

Dodaje da je vidjela Nermina nekoliko puta u životu, ali nikada s njim nije s njim ostvarila nikakav kontakt.

Ogorčena je, dodaje, zbog brojnih medijskih izvještavanja o navodnom uzimanju novca iz kuće i bježanju s ubicom i naglašava da je to laž.

- U nekim medijima pokušavaju sakriti greške i propusti nadležnih tako što se u javnost puštaju neke izjave, poluinformacije, te apsolutne laži navodnih “prijatelja” njihove porodice o potencijalnim motivima ubistva. Niko ne spominje bol moje majke, koja je još u bolnici u Tuzli, na aparatima, u kritičnom stanju, koja je izgubila muža i sina u jednom danu, a i sama je umalo podlegla od rana koje joj je nanio zlikovac Nermin Sulejmanović. Zamislite kako je teško saopštiti majci da joj je sin ubijen, a otišao je na doručak s prijateljem. Ona je svojim očima vidjela ubistvo muža, ta slika je proganja i znatno joj otežava oporavak zbog boli i stresa koji preživljava uporedo s bolovima od rana koje je zadobila od metaka. Niko ne spominje moju bol, živim u strahu da ne izgubim jedinog preostalog člana porodice. U jednom danu sam ostala bez oca, bez brata, a i mamin život je doveden u opasnost - kaže Dženana.

Naglašava da je Denis bio ambiciozan momak, softverski inžinjer, humanitarac, koji se nikada ni s kim nije zamjerio.

-Otvorio je vlastitu firmu u Brčkom. Radio je velike projekte za američke školske sisteme. Bio je mnogo vezan za porodicu. Planirao je ženidbu, prije mjesec je kupio stan u centru grada kako bi bio blizu roditeljima - navodi Dženana.

Njen otac Džengiz je, dodaje bio porodičan i veoma uspješan poslovan čovjek. Bez ikakvih poroka, navodi Dženana, i sukoba sa zakonom.

- Nikada nije pravio incidente, niti je ubicu na bilo koji način provocirao - ističe Dženana Onder, koja je po dolasku u Gradačac vidjela svog oca mrtvog u dvorištu.

Nermin Sulejmanović je na društvenim mrežama uživo prenosio ubistvo nevjenčane supruge Nizame Hećimović, koju je ubio naočigled njihove devetomjesečne kćerkice.

Nakon ubistva Nizame, Sulejmanović je usmrio Denisa i Đengiza Ondera, oca i sina koje je poznavao od ranije, i ranio je još tri osobe.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana