Dvojica Banjalučana pala zbog krađe bicikala

Nebojša T.
Dvojica Banjalučana pala zbog krađe bicikala

BANjALUKA - Luka B. i maloljetnik iz Banjaluke privedeni su i ispitani u okviru akcije "Storm" zbog sumnje da su ukrali četiri bicikla vrijedna oko 7.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopštili su da pomenute terete da su počinili četiri teške krađe.

- Osumnjičenima se stavlja na teret da su od jula prošle godine do 11. januara ove godine ulazila u garaže stambenih zgrada, gdje su pronašla i ukrala četiri bicikla, od kojih je jedno električno čime su oštećenim licima pričinili materijalnu štetu u iznosu od oko 7 000 KM.

Operativnim radom policijski službenici su pronašli tri otuđena bicikla, koja će biti vraćeni oštećenim licima-navodi se u saopštenju. Dodaje se da su sve mjere i radnje prema maloljetnom licu preduzimaju pod nadzorom tužioca za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

- Lice L.B. je lišeno slobode i nad njim je izvršena kriminalistička obrada, a o svemu navedenom je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, te nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta slijedi dostavljanje izvještaja o počinjenim krivičnim djelima- stoji u saopštenju.

Bilić je poznat od ranije po krivičnim djelima i dovođen je u vezu sa drogama i krađama. Hapšen je lani u novembru u akciji "Nakamura" takođe zbog krađe bicikla. Bilić je hapšen i početkom juna u akciji "Kofer" kada je banjalučka policija pronašla oko kilogram marihuane.

Tada je zajedno sa njim pao i Luka .Prema nezvaničnim informacijama dio narkotika bio je skriven u koferu koji je pronađen kod jednog osumnjičenog u podrumu, a injh dvojica su navodno drugari koji su zajedno namjeravali da preprodaju drogu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana