Dvojac osumnjičen za krađe teške 45.000 KM

N.T.
Foto: Ilustracija

BANjALUKA - Željko Grubor i Jovica Grujić osumnjičeni su da u posljednjih pet mjeseci na području Banjaluke iz parkiranih vozila ukrali novac i razne stvari ukupne vrijednosti od 45.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, saopšteno je da ih teške krađe i krađu.

- Policija je preduzimanjem operativnih mjera i radnji, identifikovali su i lišili slobode lica Ž.G. i J.G. oba iz Banjaluke, zbog postojanja osnova sumnje da su počinila tri krivična djela, i to dvije teške krađe i jednu krađu. Navedena lica, sumnjiče se da su krivična djela počinila na području  Banjaluke, u vremenskom periodu od  februara do juna 2023. godine, na način da su iz tri vozila parkirana na javnim parking prostorima, otuđivali torbice, novac i lična dokumenta. Materijalna šteta pričinjena ovim krivičnim djelima iznosi oko 45.000 KM - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da su na osnovu naredbe dežurnog sudije Osnovnog suda u Banjaluci, uz prethodnu saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banjaluka, na dvije lokacije u Banjaluci izvršeni  pretresi stambenih objekata i dva vozila koja koriste osumnjičeni.

- Tom prilikom su pronađeni predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih djela ili poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku. Sve mjere i radnje preduzete su pod nadzorom dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, a nad licima Ž.G. i J.G. izvršena je kriminalistička obrada i nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv navedenih lica biće dostavljen izvještaj o počinjenim krivičnim djelima Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka - navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana