Dvojac oštetio banjalučku firmu za više od 870.000 maraka

Nebojša Tomašević
Dvojac oštetio banjalučku firmu za više od 870.000 maraka

BANjALUKA – Dvojac iz Posušja Ž. K. (58) i J. K. (37) prijavljeni su banjalučkom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem pri izradi veb šopa pribavili korist od 878.471 KM.

Kako saznajemo Ž.K. je u svojstvu odgovornog lica preduzeća u Banjaluci  sa J. K. potpisao ugovor o autorskom djelu, odnosno izradi veb šopa.

- Na osnovu tog ugovora sa računa preduzeća je novac prebacivao na račun J. K. koji je sukcesivno podizao pare i predavao Ž. K. To su radili u cilju prikazivanja negativnih rezultata poslovanja preduzeća i neplaćanja zakonskih obaveza - rekao je izvor blizak istrazi.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopštili su da su protiv Ž. K. i J. K. iz Posušja podnijeli izvještaj Okružnom tužilaštvu Banjaluka zbog počinjenih krivičnih djela. Navode da Ž. K. sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja odgovornog lica, a  J. K.  za nezakonito postupanje u privrednom poslovanju i falsifikovanje isprave. 

- Navedenim licima se na teret stavlja da su krivična djela počinila od 2016. do mjeseca aprila 2022. godine na način da su lice Ž. K. kao vlasnik i odgovorno lice privrednog društva u Banjaluci i lice J. K. kao voditelj poslovnice društva u Banjaluci, zloupotrebama i nezakonitim poslovanjem, pribavila protivpravnu imovinsku korist od oko 878 471 KM, a za isti iznos oštetila privredno društvo - navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana