Dvije osobe uhapšene u akciji banjalučke policije: Ometali zaključavanje vozila i krali novac

Nebojša Tomašević
Dvije osobe uhapšene u akciji banjalučke policije: Ometali zaključavanje vozila i krali novac

BANjALUKA – Slobodan Bojanić (37) i Jovica Grujić (31) uhpšeni su zbog sumnje da su koristeći specijalni ometač za zaključavanje vozila iz kojih su potom krali razne stvari i novac pričinivši štetu vlasnicima od ukupno 5.000 KM, potvrđeno je "Glasu Srpske".

Kako je saopšteno iz Policijske uprave Banjaluka, navodeći inicijale, Bojanića terete za četiri krađe,  Grujića da mu je bio saučesnik u jednoj.

- Osumnjičenom S.B. na teret se stavlja da je marta do septembra na području Banjaluke specijalnim uređajem ometao signal za zaključavanje vozila, nakon čega bi iz vozila otuđio vrijedne predmete. U okviru ovih aktivnosti lišeno je slobode i lice J.G. iz Banjaluke, a za koje postoje osnovi sumnje da je u jednom od krivičnih dijela bio saučesnik licu S.B.-stoji u saopštenju.

Dodaje s da je tokom akcije hapšenja pretreseno vozilo jednog osumnjičenog pronađen ometač signala kao i 800KM, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezi sa izvršenjem krivičnih djela.

Policija apeluje na vozače da prilikom zaključavanja vozila obrate pažnju da li je automobil zaista zaključan kako bi zaštitili imovinu.

Osumnjičeni Bojanić i Grujić poznati su od ranije po činjenju krivičnih djela.

Bojanić je 2016. godien osuđen na pet godina zatvora zbog učešća u pljački vrijednoj 50.000 KM. Grujić je sumnjičen za šverc narkoticima i obuhvaćen je akcijom "Storidž".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana