Dva lica poginula, 41 povrijeđeno

Goran Obradović
Dva lica poginula, 41 povrijeđeno

BANjALUKA - Dvije osobe su poginule, a 41 ih je povrijeđeno u 136 saobraćajnih nesreća koje su se dogodile za 24 časa, između četvrtka i petka, na putevima u Bosni i Hercegovini.

Dragan Stajić (55) iz Bijeljine poginuo je u četvrtak oko 17.10 časova u saobraćajnoj nesreći koja je bila na lokalnom putu Bijeljina - Crnjelovo. Stajić se vozeći automobil "pasat" direktno sudario sa kombijem, što je bilo kobno.

Teška nesreća se dogodila i u Oborcima kod Donjeg Vakufa, gdje je poginuo Elvis O. (20) iz Novog Travnika, a pet osoba je povrijeđeno. U ovoj nesreći sudarilo se pet automobila, a teže su povrijeđeni Fikret Opardija (44) i Armin Opardija (21) iz Donjeg Vakufa i Elvedin Memić (17) iz Novog Travnika, a Enes Omeragić (41) i Samir Džanić (16) zadobili su lakše povrede.

Neobična nesreća se dogodila u petak ujutru na autoputu Podlugovi - Jošanica, gdje su se sudarili "pežo" i kamion koji je prevozio automobile, a koji se potom prevrnuo. Prilikom sudara povrijeđena je jedna osoba koja je prevezena na Kliniku za urgentnu medicinu Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, gdje je poslije ukazane ljekarske pomoći puštena kući.

Radnik banjalučke "Čistoće" Vladimir Vesić (35) iz Banjaluke teško je povrijeđen prilikom obavljanja svojih redovnih poslova u petak oko 2.30 časova. Kada je u banjalučkoj ulici Knjaza Miloša Vesić zajedno sa kolegama dovukao kontejner kako bi ga zakačio na kamion,  naišla je "džeta". Automobil je je udario u kontejner, a zatim u Vesića.

Pet osoba povrijeđeno je u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak oko 16.15 časova na regionalnom putu Čelinac - Prnjavor u Brezičanima. Tada su se  sudarili  "pasat" kojim je upravljao Danko Jotić (37) i "opel kadet" za čijim volanom je bio Sveto Regojević (55). Teške povrede zadobili su Regojević, njegova supruga Jadranka (52) i njihova maloljetna djeca D. R. (13) i R. Lj. (12), koji su bili u "opel kadetu", a Jotić je lakše povrijeđen.

Prilikom uključivanja na magistralni put Banjaluka - Klašnice teško je povrijeđen Milorad Praštalo (70), kada je vozeći "opel korsu", kako se pretpostavlja, zbog neprilagođene brzine izgubio kontrolu i udario u metalni stub ulične rasvjete.

U Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske istakli su da je uzrok velikog broja nesreća snijeg i mokri kolovozi.

- Savjetujemo vozačima da prilagode brzinu uslovima i stanju na putevima i da obavezno koriste zimsku opremu - rekli su u policiji.

Traktor

Tuzlak B. E. (51) je pijan vozeći traktor "zetor" u četvrtak uveče izgubio kontrolu nad vozilom  i udario u saobraćajni znak, potom u stub ulične rasvjete. Poslije toga je sletio sa kolovoza i udario u zgradu Studentskog centra u ulici Muhameda Hevaija Uskufija u Tuzli.

U ovoj nesreći B. E. i njegov saputnik I. B. (50) iz Tuzle zadobili su teške povrede i prevezeni su u Klinički centar u Tuzli. Prilikom pada stuba ulične rasvjete pričinjena je veća šteta na automobilu "škoda oktavija".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana