Dva lica osumnjičena da su nezakonito pribavila 64.800 KM

Srna
Dva lica osumnjičena da su nezakonito pribavila 64.800 KM

BANjALUKA - Policijska uprava Banjaluka podnijela je nadležnom tužilaštvu izvještaj protiv lica iz Srbije čiji su inicijali M.A. i lica D.S. iz Banjaluke koja su osmnjičena da su zloupotrebom ovlaštenja nezakonito pribavila 64.800 KM.

Izvještaj je podnesen Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv navedenih lica sumnjičenih da su počinila krivična djela zloupotreba ovlaštenja u privredi i falsifikovanje ili uništavanje poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, saopšteno je danas iz Policijske uprave Banjaluka.

Lice M.A se sumnjiči da je ova krivična djela počinilo tokom 2015. godine obavljajući poslove direktora privrednog društva iz Banjaluke, na način da je zloupotrebom ovlaštenja sačinilo neispravne isprave i izvršilo nabavku robe od jednog preduzeća, koju je preprodalo drugom preduzeću, a prethodno je nije platilo.

Iz policije navode da je ovo lice stavljalo u povoljniji položaj proizvodni obrt sa kojom je privredno društvo sarađivalo čime je pribavilo protivpravnu imovinsku koristi od oko 61.097 KM.

Lice D.S. se sumnjiči da je obavljajući poslove komercijaliste u navedenom privrednom društvu u Banjaluci iskoristilo svoj položaj i sačinilo neistinite isprave za prodaju i isporuku robe pravnim licima, koju nikad nije isporučilo navedenim pravnim licima.

Ono je tu robu prodavalo trećim nepoznatim licima, čime je za sebe ili drugoga pribavilo protivpravnu imovinsku koristi od oko 3.720 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana