Dva lica iz Cazina oštetila budžet Republike Srpske za gotovo 50.000 KM

Srna
Dva lica iz Cazina oštetila budžet Republike Srpske za gotovo 50.000 KM

PRIJEDOR- Lica iz Cazina čiji su inicijali Ć.H. i S.H. osumnjičena su da su izvršenjem krivičnih djela utaja poreza i doprinosa i zloupotreba ovlaštenja u privredi oštetila budžet Republike Srpske za 47.976 KM, saopšteno je danas iz Policijske uprave Prijedor.

Dva lica iz Cazina oštetila budžet Republike Srpske za gotovo 50.000 KM

Ć.H, kao odgovorno lice društva ograničene odgovornosti u Cazinu i S.H, kao odgovorno lice područne jedinice tog društva u Novom Gradu, od 2013. do 2015. godine nisu prijavili tri zaposlena radnika u toj lokalnoj zajednici Poreskoj upravi Republike Srpske niti su prijavljivali obračun i plaćanje poreza na lična primanja i doprinosa na isplaćene lične dohotke.

Ova lica od 2010. do 2015. godine nisu prijavljivala sredstva i rezultate poslovanja, nisu plaćala porez na dobit, niti su vršila obračun i plaćanje poreza na lična primanja i plaćanje doprinosa na isplaćen lični dohodak radnika.

Policijska uprava Prijedor danas je prijedorskom Okružnom javnom tužilaštvu podnijela izvještaj protiv lica Ć.H. i S.H. zbog postojanja osnova sumnje da su počinila krivična djela utaja poreza i doprinosa i zloupotreba ovlaštenja u privredi.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana