Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću određen pritvor do mjesec dana

Tanjug
Dušanu Jovanoviću Gibi i Darku Duloviću određen pritvor do mjesec dana

SARAJEVO - Državljani Srbije Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, koji su uhapšeni u akciji MUP-a sarajevskog kantona ostaju u pritvoru do mjesec dana.

“Na prijedlog Tužilaštva KS, Opštinski sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor dvojici državljana Srbije. Pritvor im je određen zbog opasnosti od bjekstva, opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, prikriju dokaze i zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela”, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Kako prenose sarajevski mediji, Jovanović se dovodi u vezu sa klanom Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, ali i Darkom Šarićem. Bojan Hrvatin, svedok u postupku koji se vodi protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, a kojima se na teret stavljaju najteža krivična jdela, tokom svjedočenja u martu ove godine, izneo je niz detalja o ubistvu dvojice škaljaraca na Krfu. Alan Kožar i Damir Hadžić, ubijeni su u julu 2020. godine na Krfu, a Hrvatin tvrdi da je među egzekutorima bio i Dušan Jovanović zvani Giba sa Karaburme, čiji je brat Vuk ranjen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živio.

Mediji u Srbiji su objavili u novembru prošle godine da je Dušan Jovanović planirao i atentat i na Veselina Milića, načelnika beogradske policije, a sve su otkrile Sky poruke.

Dušan Jovanović, zvani Giba dovodi se u vezu sa vođom “vračaraca” Nikolom Vušovićem Džonijem i saradnikom Dariom Đorđevićem Deksterom, podsjećaju sarajevski mediji.

Vezano za uhapšenog Darka Dulovića, podsećaju da je Apelacioni sud u Beogradu potvrdio u junu presudu Višeg suda i oslobodio ga optužbi za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, koji je slovio za bliskog saradnika Luke Bojovića.

Jovanovića i Dulovića potražuju još neke države, osim Srbije. 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana