Dubičanin pijan "audijem" udario trudnicu

Nebojša Tomašević
Dubičanin pijan "audijem" udario trudnicu

PRIJEDOR - Dubičanin V.M. optužen je da je vozeći pijan "audijem" udario trudnicu K.D. koja je usljed zadobijenih teških povreda izgubila plod u sedmom mjesecu trudnoće. Optužnicu protiv njega podiglo je prijedorsko Okružno tužilaštvo,  a potvrdio Osnovni sud u Kozarskoj Dubici.

Nesreća se desila 11. marta 2020. godine u mjestu Babinac  kod Kozarske Dubice. Kako se navodi u optužnici M.V. je vozilom upravljao u stanju srednjeg pijanstva sa 1,68 g/kg alkohola u krvi. Prema tom dokumentu on se "audijem" kretao iz pravca Kostajnice prema Kozarskoj Dubici te je u mjestu Babinac  naletio na  pješaka K.D.  koja je prelazila kolovoz i udario je u desnu nogu. Usljed toga, stoji u optužnici, žena je nabačena na automobil, a zatim je pala na kolovoz te je zadobila više teških povreda po glavi i tijelu te je izgubila i plod.

- Vozač nije nije obratio pažnju na pješaka koja je u tom momentu prelazila kolovoz magistralnog puta, sa lijeve na desnu stranu posmatrano iz pravca Kostajnice, te  nije  vozilo držao što bliže desnoj ivici kolovoza na udaljenosti koja ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i sebe ne izlaže opasnosti - istaknuto je u optužnici koja M.V. tereti za krivično djelo ugrožavanje javnog saobraćaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana