Državljanka Srbije optužena za krađu: Umjesto crne magije “skinula” 10.000 KM

Nebojša Tomašević
Državljanka Srbije optužena za krađu: Umjesto crne magije “skinula” 10.000 KM

DOBOJ - Državljanka Srbije Patricija Đorđević (37) iz Bogatića optužena je da je tokom skidanja crne magije ukrala više od 10.000 KM od starice J. R. iz Teslića koju je ubijedila da će joj umrijeti dijete i da joj ona seansom vračanja može pomoći.

Optužnicu protiv nje podiglo je dobojsko Okružno tužilaštvo, a potvrdio Osnovni sud. Prema optužnici prevarantkinja je krađu počinila 11. juna prošle godine kada je došla na vrata J. R. i ponudila joj na prodaju prekrivač.

Kada je žena to odbila, navodi se u optužnici,  ona ju je ubijedila da ima mnogo dušmana i problema te da će joj umrijeti kćerka. Rekla joj je da joj  može pomoći da skine crnu magiju, nakon čega ju je starica pustila u kuću.

 Đorđevićeva je prvo starici kazala da njeno najstarije dijete neće  umrijeti prirodnom smrću i da crni fond koji ima neće trebati za njene potrebe već za sahranu kćerke. Zatim joj je kazala da joj donese nakit i novac kako bi uz pomoć njega izvela seansu vračanja i spasila dijete. Da bi njena priča bila uvjerljivija starici je rekla da joj osim novca i nakita donese tri komada slavske svijeće, tri zrna tamjana i crveni konac, kafu, šećer, so, crkvene kalendare i jaje.

- Kada joj je starica sve to donijela prevarantkinja je starici preko glave stavila majicu kako bi navodno obavila seansu vračanja. Zatim je uzela sav novac, dok je ostale stvari zamotala u foliju i u kesu te rekla ženi da je ne smije otvarati tri dana - navedeno je u optužnici.

Đorđevićeva je nakon toga otišla s  novcem, a starica je shvatila da je pokradena tek kada je nakon tri dana otvorila kesu. Ova prevarantkinja je prošle godine prevarila i stariju Banjalučanku od koje je takođe “skidajući crnu magiju” ukrala 25.300 maraka. Ona je ženi rekla da ju je neko omađijao crnom magijom i da će joj zbog toga neko iz kuće ubrzo umrijeti ako ne “skine čini”. Kazala joj je da joj može pomoći da se se riješi “nabače” uz određenu novčanu nadoknadu. Uplašena starica je, vjerujući prevarantkinji, iznijela oko 25.300 KM koje je ona ukrala.

Protiv  Đorđevićeve vodi se i sudski proces u Osnovnom sudu u Požegi zbog sumnje da je na skoro isti način  ukrala 3.000 evra i 7.000 švicarskih franaka od M. S. iz Kosjerića kojoj se predstavila kao vidovnjakinja.

Pritvor

Osnovni sud u Tesliću je nakon potvrđivanja optužnice produžio pritvor Patriciji Đorđević. Prema sudskom rješenju ta mjera joj može trajati najduže godinu i po, a svaka dva mjeseca će se kontolisati opravdanost pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana