Državljanka BiH uhapšena zbog krijumčarenja 11 osoba iz Pakistana

GS
Foto: RTRS

Pripadnici Granične policije BiH lišili su slobode državljanku BiH, E.B. (1999.), nakon što je otkrivena u krijumčarenju 11 osoba afroazijskog porijekla.

- Krijumčarenje je spriječeno prilikom nadzora granice i kontrolom putničkog motornog vozila seat, bh. oznaka, u mjestu Kozara na području Čajniča - saopšteno je iz Granične policije.

Navode da je zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo Krijumčarenje osoba, o navedenom događaju su obaviješteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH, prema čijim su naredbama vozilo i drugi dokazni materijali privremeno oduzeti, a državljanka BiH ispitana u svojstvu osumnjičene.

- Krijumčareni strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente, a u Upitnicima za migrante su izjavili da dolaze iz Pakistana. Predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH na daljnje postupanje - dodaje se u saopštenju.

Protiv osumnjičene bh. državljanke, Tužilaštvu BiH biće dostavljen Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Krijumčarenje osoba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana