Državljanin Srbije osumnjičen za šverc droge i oružja „pao“ u Foči

Nebojša Tomašević
Državljanin Srbije osumnjičen za šverc droge i oružja „pao“ u Foči

FOČA - Državljanin Srbije Aleksandar Lečić uhapšen je u Foči na osnovu međunarodne potjernice zbog više krivičnih djela, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Za njim traga Interpol Beograd, a potjernica ga tereti za nezakonitu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga te nezakonitu proizvodnju, posjedovanje, nošenje i trgovinu oružja i eksplozivom.

Iz Policijske uprave Foča, navodeći inicijale, saopšteno je da je Lečić uhapšen juče oko 16.10 časova.

-Policijski službenici Policijske uprave Foča  na području ove opštine lišili su slobode A.L. za kojim je od strane Nacionalnog centralnog biroa Interpol Beograd raspisana međunarodna difuzna potjernica.  Obaviještena je Uprava kriminalističke policije Banjaluka kao i dežurni sudija Suda BiH koji je naložio da privedu uhapšenog u sud gdje će se odlučivati o primjeni Ugovora o izručenju vlastitih državljana između BiH i Republike Srbije - navodi se u saopštenju.

Saznajemo da je Lečić već predat Sudu BiH, a prema nezvaničnim informacijama on je poznat po krivičnim djelima i navodno je bio saradnik Milana Ugarkovića zvanog Mali Ugar koji je  u januru ove godine osuđen u Beogradu na tri godine zatvora zbog šverca drogom.

Mali Ugar je dobro poznat po krivičnim djelima i hapšen je zbog šverca oružja. Ugarković  je bio  optužen za ubistvo Jovice Jankovića koje počinjeno 2013. godine, ali ga je Apelacioni sud u Begradu oslobodio optužbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana