Državljanin Crne Gore preuzo tuđi Fejsbuk pa u njegovo ime prodavao robu

N.T.
Državljanin Crne Gore preuzo tuđi Fejsbuk pa u njegovo ime prodavao robu

BIJELjINA - Državljanin Srne Gore Zoran G. (52) iz Nikšića osumnjičen je da je nezakonito preuzeo Fejsbuk profil Dragan S. iz Bijeljine te je u njegovo ime putem te društvene mreže reklamirao i prodavao raznu tehničku robu, potvrđeno je "Glasu Srpske".

On je prema našim saznanjima  lažno se predstavljao kao Dragan te u njegovo ime je reklamirao i prodavao raznu kompjutersku  robu na Fejsbuku.

-  Dragan je shvatio da mu je profil hakovan tek kada su ga prijatelji zvali i rekli da su od njega naručili robu, a on o tome nije imao pojma. Pa je slučaj prijavio policiji koja je uz pomoć Interpola otkrila da iza svega stoji Zoran G. iz Nikšića-rekao je izvor blizak istrazi.

Policijska uprava Bijeljina navodeći inicijale saopštila je da protiv Zorana G. dostavila izještaj Okružnom  tužilaštvu u Bijeljini. Istakli su da ga terete za krivično djelo neovlašten pristup zaštićenom kompjuteru, kompjuterskoj mreži telekomunikacionoj mreži i elektronskoj obradi podataka 

- Osumnjičeni Z.G. je 2019. godine, na društvenoj mreži Fejsbuk kršeći mjere zabrane neovlašteno preuzeo profil od lica D.S.bez njegovog znanja i odobrenja. Profil je koristio tako što se lažno predstavljao u ime lica D.S., te reklamirao i nudio na prodaju raznu tehničku robu stranicama besplatnih oglasa u Crnoj Gori na društvenoj mreži Fejsbuk  sve u cilju sticanja protivpravne imovinke koristi -saopštila je policija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana